Polisen är den brutala rånarligan på spåren

NYHETER

Unga kvinnor i Malmö har rånats och misshandlats

Polisen är en ung, brutal rånarliga på spåren. Ligan tros flera gånger under förra veckan ha rånat och misshandlat unga kvinnor i södra Malmö.

– Vi har flera infallsvinklar att jobba med. Bland annat har vi ett par bekanta som är på rymmen från ungdomsvårdsskolor, som vi tror kan vara i farten. Det handlar om personer som tidigare varit aktiva i samma område, säger Willy Persson, chef för Malmöpolisens rånkommission.

Maskerade

Offren har gett ganska vaga beskrivningar av gärningsmännen, som varit helt eller delvis maskerade. Det man säkert vet är att det rör sig om fyra-fem man under 18 år i området mellan Möllevången och Persborg.

– Årstiden gör att identifieringen försvåras. Dels är det mörkt ute tidigare, dels är det inte onormalt att gå klädd i huvor och halsdukar som täcker ansiktet, säger Willy Persson.

Brutala rånare

Ligan har varit brutal i sin framfart. Sparkar och slag har haglat mot de rånade unga kvinnorna, som uppges må psykiskt mycket dåligt av det inträffade. Brutaliteten gör att polisen är mycket angelägen om att snabbt klara upp rånen.

– Just nu kan man inte säga när ett gripande kan bli aktuellt, det kan rassla till när som helst. Vi spanar hela tiden och det har ju visat sig vara framgångsrikt förut, säger Willy Persson.