Polisen i möte om falska Nobelgästen

NYHETER

”Det här måste man se allvarligt på”

I morse förhördes den man som i går kväll lyckades smita förbi vakterna in på Nobelbanketten.

Senare i dag kommer polisen ha ett möte om hur det kunde gå så fel.

– Det här måste man se allvarligt på, säger Lars Marklund vid Norrmalmspolisen till aftonbladet.se.

Strax efter klockan halv sju inleddes förhöret med den 51-åriga mannen på Kronobergshäktet i Stockholm. Där har han under natten sovit ruset av sig efter en blöt kväll i Stockholms stadshus.

– Han togs in enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, säger Lars Marklund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Vad mannen har sagt i förhör är inte känt, men enligt Marklund stämmer det som TV4:s programledare Peder Lamm sa i direktsändning i går kväll.

Olaga intrång

– Det var en gäst som definitivt inte blivit bjuden. Han är nu misstänkt för olaga intrång.

Mannen, som inte är känd för polisen, har flera gånger tidigare försökt ta sig in till Nobelfesten i Stockholms stadshus. Hur han i går till slut lyckades lura sig in trots den rigorösa säkerheten är ett mysterium.

Avslöjade sig själv

Under flera timmar kunde mannen fritt mingla omkring bland kungligheter, statsråd och pristagare tills han slutligen avslöjade sig själv för TV4:s programledare.

– Nu på morgonen har man möte med polisens insatschef och de som hade ansvaret för kommenderingen. Där står gårdagens händelse som första punkt på agendan, säger Marklund.

51-åringen kommer att släppas efter förhör.