33-åring fast för bilmordet

NYHETER

Men polis tiger om gängkriget

Ytterligare en man har anhållits för bilmordet i Malmö.

Den 33-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Foto: Ytterligare en man har anhållits för bilmordet i Malmö. Men polisen tiger som muren om detaljerna kring mordet i nordvästra Skåne i går.

Men polisen tiger fortfarande som muren om detaljerna kring mordet på en tungt kriminell man från nordvästra Skåne. Mannen som enligt uppgift är medlem av det kriminella nätverket Brödraskapet mördades då han färdades i en bil natten till lördag.

Den 25-åring från Helsingborg som anhölls i lördags ska enligt obekräftade uppgifter vara den man som körde. Han nekar till anklagelserna.

– Han har överhuvudtaget inget med dödskjutningen att göra. Han har bara varit på platsen, säger hans advokat Ingulf Flamborn.

Misstänkt för mord

I dag måste kammaråklagare Lars Morand i Malmö begära mannen häktad. Den andre mannen som anhölls efter förhör i söndags kväll är 33 år och är på sannolika skäl misstänkt för mord. Om de anhållna männen tillhör någon form av kriminellt nätverk vill inte Lars Morand gå in på, men förnekar att det skulle vara upptakten till ett gängkrig i Malmö.

– Det är min bedömning att det inte handlar om det.

I flera år krigade rivaliserande MC-gäng i Skåne och den grova kriminaliteten fick tidigt fäste här.

– Personer som tillhör sådana här grupperingar drar sig inte för att använda våld. Men om mordet har såna kopplingar kan jag inte uttala mig om, säger Thord Modin, sektionschef på Rikskriminalens underrättelsetjänst.

Gängkriget

Kajsa Sigvardsson