Nyheter

Väninnan: "Han slet ner mig och skrek jävla hora"

NYHETER

Aftonbladet.se rapporterar direkt från rättegången

Efter ett lunchuppehåll fortsatte rättegången mot Anna Sjödin. Klockan 13.15 var det väninnans tur att vittna om festkvällen som slutade i våldsamt bråk.

Aftonbladet rapporterar direkt från platsen.

Först fick Anna Sjödins väninna berätta om hur mycket alkohol hon hade druckit. Väninnan uppger att hon hade druckit en tredjedel flaska vin hemma och tequila på Crazy Horse. Hon säger att hon kände sig berusad men inte full.

- Självklart spelar alkoholkonsumtionen roll i det hela. Men det var inte därför det hände. Jag kanske reagerade mer impulsivt.

- Några vänner till Anna var där och jag gick dit för att umgås till dem, berättar väninnan som uppger att hon från början inte ville gå till Crazy Horse.

Hon fick gå före kön och hälsades välkommen av entrévärden.

- Jag gick till baren för att beställa en födelsedagsdrink till en vän. En speciell drink som jag druckit vid något speciellt tillfälle tidigare.

"Han slet ner mig"

Eftersom väninnan inte kände till namnet på drinken utan beskrev den, misstänker hon att bartendern ansåg att hon var berusad.

- Sedan gick allt väldigt väldigt fort. Plötsligt kom ett huvud fram. Vakten sade att "ni ska ut härifrån. Du stör den allmänna ordningen."

Hon trodde att det var ett skämt. Hon säger att hon inte förstod att han var vakt och ignorerade honom.

- Då slet han ner mig och skrek "jävla hora", "fitta" och "du ska ut".

När de kom ut slängde han ner henne på marken, uppger hon.

- Han slängde kraftfullt ner mig på marken, berättar väninnan i rättssalen.

Hon uppfattar vakternas beteende som våldsamt och kränkande.

- Jag ligger ner på marken på rygg på den slaskiga trottoaren och möter blicken hos en av vakterna. Då kallar han mig "jävla hora". Jag gråter och känner mig ledsen och oerhört kränkt, berättar väninnan.

Hon uppger att hon försöker fråga varför de beter sig så och säger då att hon åter blir kallad för "hora".

- Då tar jag ett steg mot honom och då knuffar han mig i bröstet.

Fick följa med till polisen

Väninnan uppger att hon blir väldigt upprörd och skriker och gråter. Sedan kommer polisen och då känner hon sig först lättad.

- Men det gick inte som jag hade trott. Polisen pratade först med vakterna. Sedan bad de mig lämna platsen men jag vägrade göra det. Jag accepterade inte det som hade hänt.

Hon får följa med till polisstationen. Där ombeds hon klä av sig men hon vägrar.

- Då håller hon fast mig medan den manlige arrestvakten sliter av mig tröjan, behån och strumpbyxorna, berättar hon och tillägger att det är svårt för henne att berätta om detta för rätten.

Anna Sjödin är starkt berörd av väninnans berättelse. Tårarna väller upp i ögonen, hon tittar ner och torkar sig i ögonvrån.

Tidigare artiklar:

Läs också:

Susanna Vidlund, Robert Triches

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter