Ball balladklubb

1 av 4 | Foto: Nästan alla gillar ballader, verkar det som. Men man hör dem sällan ute. Det blir det ändring på när klubben "Strictly Ballroom" startar på Snottys.
NYHETER

Vill du gå på en klubb där det går garanterat lugnt till? Då kan nya balladklubben på Snottys vara något för dig.

Balladklubben "Strictly Ballroom" är stället där residenterna Hermann Dill och Jonas Nichols bjuder in en gäst och frossar i lugn och vacker musik. Men det är inte direkt fråga om en klubbvariant av radiokanalen "Lugna favoriter". Besökare kan istället få höra låtar som The Commodores "The nightshift", Popsicles "Third opinion" och "Taken too young" med The Tough Alliance.

Att välja balladtemat var inte givet för duon bakom klubben.

– Inte alls. Vi gillar så klart musik i nästan alla former och tempon. Ballader är en kul avdelning som finns i nästan alla musikstilar, säger Hermann Dill.

Dj:s som gillar musik

Enligt deras teori, byggd på en empirisk undersökning får man förmoda, kan man be en hyfsat musikintresserad person att spela upp sina favoritlåtar och sannolikheten är då stor att minst en tredjedel är ballader eller lugna saker. Att klubben hamnade på Snottys var ingen slump.

– Det är en favoritbar sedan länge som alltid ansträngt sig för att ha hög standard på musiken, så vi frågade dem först, säger Hermann Dill.

Gästdj:s har valts utifrån det slitna klyschordet "musikälskare".

– Älskar gäst-dj:n musik så är sannolikheten stor att de har några timmar sprudlande balladmedley i sig. Så det kommer att bli proffs-dj:s, musiker, mediafolk, kompisar och stammisar om vartannat, säger Hermann Dill.

Celebra besök

Tisdag 23 oktober är det dags för Tomas Andersson-Wij att vara gäst-dj. Calle Schulman och Bob Hansson dyker upp kommande veckor. Den som suktar efter tryckare riskerar dock att bli besviken.

– Snottys är litet, så dans blir svårt. Men man kan ju kramas, säger Hermann Dill.

, Aftonbladet

Bland de som gästar Strictly Ballroom finns: