Överklassen i Göteborg dras till vattnet

NYHETER

Rika göteborgskor seglar

Vatten, vatten och vatten. För Göteborgs förmögna damer handlar det mesta om närhet och närkontakt med havet. Att kunna segla ses som en självklarhet och att bo längs den södra kusten är ett måste.

Från Askim ner till Särö är där man som förmögen kvinna ska bo i Göteborg. Det säger Martin Askne på tidningen Grand. Han borde veta då han själv är göteborgare och tidningen han jobbar på är specialiserad på förmögna människor över 55 år.

– Det är söderut längs med kusten överklassen bor. Från Askim ner till Särö, men det börjar bli trångt där, så guldkusten börjar sträcka sig allt längre söderut. Samtidigt har de vattennära delarna av Hisingen börjat bli populära, säger han.

På Aftonbladets förmögenhetslistas topp tre, bor både tvåan Madeleine Eriksson och trean Margareta Olsson i Askim. De två är varför sig goda för mer än 140 miljoner.

Överklassen i Göteborg seglar gärna och ett av det främsta vattenhålet är Marstrand.

–Vid matchracet i början av juli varje år fylls ön med folk med ett genuint intresse för segling. Om det är något som särskiljer de förmögna göteborgskorna, så är det att de nästan alla kan segla, säger Martin Askne.

Göteborgs rikaste kvinna går dock mot strömmen och bor en bra bit från havet i Guldheden. Margareta Järnfelt med en förmögenhet på nästan 165 miljoner, kanske inte känner något behov av att visa sin status.

Jesper Björnstedt Qvarsell ([email protected])