Bloggen lyfter karriären

NYHETER

Med personliga nätdagböcker når stjärnorna fler

Skriver du dagbok på nätet? Gör din blogg till ett framgångsrecept – nå dina mål, marknadsför dig själv och få saker gjorda.

Foto: BLOGGARE Camilla Läckberg tar hjälp av sina bloggläsare när hon gör research till en bok. Bloggläsarna tycker att det är jättekul att bidra till böckerna”.

Bloggande är numera lika folkligt som Allsång på Skansen. Det webb-loggas i såväl paradvåningar som sommarstugor, om allt från shoppingfynd till Kama Sutra-sex. Men bloggen kan vara så mycket mer än en dagbok.

Bloggkändisar föds. Blogginlägg skapar debatt. Bloggen bli en hjälp i tillvaron och en bra kanal för marknadsföring. Många kändisar har upptäckt att bloggandet är ett bra sätt att göra reklam för sig själva. En vass penna kan leda till succé. Okända män och kvinnor får plötsligt en helt ny karriär som profiler på nätet.

Är du inte en av dem som tänker satsa på dominera Bloggtoppen, så kan du fortfarande använda din blogg som ett framgångsrecept i vardagen och karriären.

– Fördelen med att berätta offentligt om sina planer och de mål man sätter upp, är att då måste man ju följa upp dem. Det kan till exempel handla om bantning eller att sluta röka, då blir bloggen ett sätt att få saker gjorda, säger relationsexperten Sverker Wadstein.

Men han viftar med en varningsflagga. En blogg är inte samma sak som en stängd och låst dagbok. Med det i åtanke är det fritt fram att ta över bloggosfären. Här är tre kvinnor som har lyckats.

Läs hela artikeln i Aftonbladet 10/8 eller bli medlem i PLUS

Pernilla Ericson