Kartongkatterna söker nytt hem

NYHETER

”De mår prima – de mår jättebra”

Foto: Nytt hem Bor du i Västeråsområdet och har plats i hem och hjärta för en katt? Stella, Clara och Lola är på jakt efter en trivsam lya. Vincent (längst upp till vänster) har redan boende ordnat för sig.

Nio katter lämnades att dö i en ihoptejpad kartong.

Fyra av dem överlevde.

Vincent, Stella, Clara och Lola söker nu nytt hem.

Det blev mycket stor uppståndelse efter aftonbladet.se:s artikel om de nio katterna som lämnats i ett buskage i Köping för att dö.

– Många människor har hört av sig och det är vi mycket tacksamma över. De har mejlat, skickat pengar och mat, säger Marie Gunnarsson, ordförande Djurskyddet Köping – Kattvännerna, till aftonbladet.se.

Fyra överlevare

Bara fyra av de nio katter som togs om hand har överlevt.

– De var svårt uttorkade och veterinären var tvungen att avliva fyra kattungar och en hona då de drabbats av njursvikt, förklarar Marie Gunnarsson.

Men de fyra som överlevt, två vuxna katter och två kattungar, mår bra.

– Det mår prima, de mår jättebra, försäkrar Marie Gunnarsson.

Nytt hem

De pengar och andra gåvor som Kattvännerna fått in har mer än väl täckt kostnaderna för vård och mat för Vincent, Stella, Clara och Lola. Men nu behöver de ett nytt hem.

– Lille Vincent är redan tingad för, men de andra tre behöver någonstans att bo. Av praktiska skäl kan vi bara acceptera hem i Västeråsområdet, säger Marie Gunnarsson.

Läs också:

Yenz Öhman