Man hotade skjuta alla ”jävla kommunalåkare"

NYHETER

Stoppade buss full med passagerare

En 57-årig man stoppade en buss full med passagerare och hotade att skjuta alla resenärer. Anldeningen var att någon hade pekat finger åt honom.

Det var den 21 juli i år som mannen körde i kapp Grön Express på väg mot Mölnlycke från Göteborg. När chauffören stannade vid en hållplats klev mannen på och skrek till passagerarna att han skulle skjuta dem en och en, skriver Metro. De skrämda resenärerna flydde ut ur bussen genom bakdörrarna. I fickan hade mannen ett tungt föremål som kunde uppfattas som ett vapen.

– Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, säger en av passagerarna, uppger Metro.

Flera vittnen berättar också hur mannen innan han klev på bussen skrek att han skulle skjuta alla "jävla kommunalåkare".

På väg att köpa mer öl

Mannen åtalas för olaga hot, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och vapenbrott. Mannen var vid händelsen mycket berusad, vid gripandet hade han 2,8 promille i blodet. Han uppger attt han innan hoten druckit fyra-fem starköl. Anledningen till dödshoten berodde enligt mannen på att någon hade pekat finger mot honom när han körde förbi. Han var då på väg till Systembolaget för att köpa mer öl.

– Det är alkoholen som ställer till det, säger han till polisen.

Var villkorligt frigiven

I mannens hem fann polisen ett 50-tal patroner till en magnumrevolver, men inget vapen har hittats. Han har ett gediget straffregister. Mannen har straffats vid 44 tillfällen tidigare och hans belastningsregister är 22 sidor. Det mesta rör rattfylleri och trafikbrott. Vid händelsen var han villkorligt frigiven från ett 22 månader långt fängelsestraff för åtta fall av rattfylleri.

Mannen är ångerfull. Han säger att det inte var meningen att skrämma någon och att han i grunden är en snäll person som vill människor väl.

Oskar Kollberg