De vill att USA bygger Dödsstjärnan

1 av 2
Dödsstjärnan i Star Wars – före rebellernas attack.

avOskar Forsberg

NYHETER

Star Wars-entusiaster har samlat in tusentals namnunderskrifter till Vita huset för att starta ett astronomiskt byggprojekt.

Man vill att USA ska bygga Dödsstjärnan - rymdstationen där Kejsaren och Darth Vader regerar i filmerna.

På mindre än en månad lyckades Star Wars-fansen samla in över 25 000 underskrifter. När det lämnas in så pass många så måste USA:s regering svara.

– Genom att samla våra försvarsresurser i en vapenplattform som Dödsstjärnan kan regeringen skapa nya jobb inom byggsektorn, rymdforskning och samtidigt stärka vårt nationella försvar, skriver entusiasterna i förslaget som bifogades alla underskrifter.

Ett dyrt projekt

Men trots att president Obama och Vita huset ställer sig bakom ett starkt försvar och en ökad sysselsättning så blir det ändå nej till förslaget om en Dödsstjärna. Det skriver Paul Shawcross från Vita husets vetenskapskontor, uppger tv-kanalen NBC.

Vetenskapskontoret har räknat ut att en Dödsstjärna skulle kosta 850 000 biljoner dollar att bygga.

Paul Shawcross tar tillfället i akt att uppmuntra de mestadels unga filmentusiasterna att göra karriär inom naturvetenskap.

– Om du satsar på en karriär inom naturvetenskap, teknologi, matematik eller som ingenjör, så kommer "Kraften" att vara med oss, hävdar han.