Hackade vägskylten – varnar för zombies

avJohan Arkert

NYHETER

Trafikansvarig: Människor hade kunnat råka illa ut

1 av 3 | Foto: ABC NEWS

Hackare i Austin Texas lyckades ta sig in i datorsystemet som styr de elektroniska vägskyltarnas textremsa.

Förbipasserande trafikanter varnades plötsligt för zombies och att domedagen var nära.

– Många tycker nog att budskapen var roliga men vi vill varna för att människor hade kunnat råka illa ut, säger Sara Hartley, talesperson för vägarbeten i Austin.

Mängder med rapporter om den utflippade vägskylten i Austin Texas strömmade in.

Överrumplade trafikanter möttes av märkliga budskap i stället för väsentlig trafikinformation.

Varning för zombies

Den elektroniska skylten växlade mellan flera olika meddelanden. "Varning för zombies", "fly till ett kallare klimat" och "domedagen är nära" är några av de budskap som mötte bilisterna.

Orsaken till den märkliga texten var att hackare hade lyckats ta sig in i systemet som styr den elektroniska vägskylten. Ett skämt som inte uppskattades av myndigheterna.

– Även om vi kan förstå att många tycker att budskapen var roliga vill vi varna för att människor hade kunnat råka illa ut. Skylten finns där för att meddela trafikanterna viktig information, säger Sara Hartley.

"Jag kan se det roliga i det"

Men staden har enligt ABC News ingen möjlighet att anmäla tilltaget. Skyltarna ägs inte av staden utan av företaget Texas Sterling Construction och det är upp till dem att anmäla.

– Vi kommer inte att gå vidare med det här. Jag kan se det roliga i det och tänker inte anmäla, säger ägaren, enligt nyhetskanalen.