Här är Tiger Obamas caddie

Golfstjärnan kallas för en bra förebild på "tidernas sämst tajmade omslag"

I djup koncentration hjälper Tiger Woods USA:s president Barack Obama att sänka putten.

I artikeln kallas de för två män "separerade vid födseln".

Här är tidningsomslaget som inte kunde komma mer olägligt.

Intervjun och bilderna till nya numret av "Golf Digest" gjordes långt innan Tiger Woods otrohetsskandaler blev offentliga.

Golfmagasinet visar världens mest kände golfare på bild tillsammans med världens mest kände president. Omslaget pryds av ett fejkat foto på Tiger som Barack Obamas caddie och rubriken: "Tio tips som Obama kan lära av Tiger". Bland Tigers bästa tips finns "släpp loss", "krossa dina fiender, inte dina fans" och "spara lite till förlorarna".

"Åk inte dit!"

I artikeln jämförs de båda männen och sägs vara som "syskon som skiljts åt vid födseln". Tiger Woods kallas i texten för en bra förebild. "Han lyckas alltid hämta sig från motgångar" står det.

Två veckor efter att tidningen gått till tryck kraschade Tiger Woods med sin bil, kvinna efter kvinna trädde fram och berättade att de varit Tigers älskarinnor, och cirkusen var igång.

Omslaget är i dag upphov till löje. Tv-shower och tidningar har gjort om Tigers tips till Obama så att de bland annat lyder: "Åk inte dit!"

Upprörda läsare

Bob Carney, redaktör på Golf Digest, kommenterade nyligen uppståndelsen. Han säger att många brev kommit in till tidningen, både från läsare som är upprörda över valet av omslag och från andra som är positiva:

– Eftersom det verkar nödvändigt att förklara: omslaget färdigställdes så klart innan incidenten på Thanksgiving. Och för det andra så är bilden inte tagen med Obama och Tiger tillsammans, utan är en fotoillustration, säger Carney.

Publisert: