Polisen manar till lugn och eftertanke

Publicerad:

NYHETER

Oroliga människor har hört av sig till Kalmarpolisen efter de misstänkta gruppvåldtäkterna.

Men polisen ser inget samband mellan händelserna i nuläget och manar till lugn.

– Det är av yttersta vikt att de inledande utredningsåtgärderna blir så bra som möjligt, säger kommissarie Cecilia Brick.

Kalmarpolisen skriver i ett pressmeddelande att det är "anmärkningsvärt att flera grova brott av samma karaktär sker inom ett så begränsat område under ett så kort tidsspann" och fortsätter "Det är angeläget att understryka att händelserna inte verkar ha något samband med varandra".

Samtliga ärenden – tre misstänkta gruppvåldtäkter och ett misstänkt gruppvåldtäktförsök – utreds var för sig, men under ansvar av en särskild förundersökningsledare.

Förundersökningarna är fortfarande i ett inledande skede.

– Det är av yttersta vikt att de inledande utredningsåtgärderna blir så bra som möjligt för att få framgång och leda till lagföring. Tekniska undersökningar prioriteras högt, liksom att få rätt uppgifter och exempelvis signalement. Inte förrän vi är helt säkra på de uppgifter vi får kan vi lämna ut någonting, säger Cecilia Brick, förundersökningsledare och kommissarie, i pressmeddelandet.

Stor oro

Många personer har hört av sig till polisen och varit oroliga. Men polisen manar till lugn och eftertanke.

Anledningen till att polisen inte kopplar samman händelserna med varandra är bland annat att de misstänkta brotten ska ha skett på olika platser. Övriga omständigheter tyder inte heller på något samband, enligt polisen.

Under fredagen har polisen samlat in uppgifter, genomfört tekniska undersökningar samt förhört målsägarna.

Det finns för närvarande inga misstänkta.

Publicerad:

LÄS VIDARE