Söker moster till sin dotter på Facebook

Av: Marielle Theander Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Julianne Høvik efterlyser en flickvän till brodern Ole, med hjälp av dottern Ava.
Foto: Privat.
Julianne Høvik efterlyser en flickvän till brodern Ole, med hjälp av dottern Ava.

Ava, två månader, har tröttnat på sin morbrors ungkarlsliv. Nu efterlyser hon en moster på Facebook, skriver norska tidningen Avisa Nordland.
– Det är synd att en så trevlig kille är singel, säger mamma Julianne Høvik till Aftonbladet.

”Hej. Mitt namn är Ava (uttalas Eiva). Jag har i stort sett allt jag behöver i livet, men jag saknar verkligen en moster.”

Så inleds efterlysningen på Facebook där Ava, två månader, från norska Narvik söker en flickvän till sin morbror Ole Gunnar. Lilla Ava fick dock en del skrivhjälp av mamma Julianne Høvik, som fick idén till inlägget under påsken.

– Vi såg behovet när han var tvungen att åka hem till sin mamma och mormor under påskhelgen. Sedan är det synd att en så trevlig kille är singel, säger Julianne Høvik till Aftonbladet.

”Han hoppas kunna tacka oss”

Ungkarlen själv var först inte lika road av skämtet och ville stänga ned sin Facebook.

– Men nu tar han det med ett leende och tycker att det är kul. Han hoppas att det ska resultera i att han kan tacka oss till slut, säger Julianne Høvik.

Enligt efterlysningen behöver Ava en moster som är snäll och jordnära med massa fart i. I utbyte får man en charmig och snäll morbror.

 ”Du tycker kanske att jag är charmig, men vänta bara tills du träffar morbror Ole! Han är både söt, snygg, charmig och snäll.”, skriver hon i inlägget.

Många vill bli moster

Reaktionerna på efterlysningen har enbart varit positiva.

– De flesta tycker att det är jätteroligt och vill dela budskapet för att hitta en moster. Jag hade ingen aning om att det skulle blåsa upp till de dimensionerna, men om det ger resultat är det fantastiskt, säger Julianne Høvik.

Nu återstår att se om morbror Ole får napp. Enligt Julianne Høvik finns det åtminstone ett flertal kandidater att välja bland.

– Jag kan inte prata för honom, men många har ställt sig i kö på min Facebook och vill bli moster, säger Julianne Høvik.

Läs hela inlägget nedan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN