Trillingarna fick läkarjobb – på samma sjukhus där de föddes

Foto: Faksimil Tvn24
De identiska trillingarna jobbar nu tillsammans som läkare – på sjukhuset där de föddes.
NYHETER

De polska trillingarna föddes för 25 år sedan. Nu är de tillbaka på sjukhuset där allt började – denna gång som läkare, rapporterar polska tv-kanalen Tvn24.

För 25 år sedan föddes de identiska trillingarna Stanislaw Rosa, Jan Rosa och Krzysztof Rosa på sjukhuset i polska staden Toruń.

Och nu, efter att trillingarnas studier, har de alla fått anställning som läkare på exakt samma avdelning på exakt samma sjukhus där deras liv började.

Där kommer de att arbeta sida vid sida med några av sjuksköterskorna som tog hand om dem. Enligt en av sjuksköterskorna, Jolanta Pyszczek, minns hon dem från födseln.

– Jag bytte på dem, bar dem och och matade dem, säger hon till Tvn24.

”Vi är alltid tillsammans"

Bröderna säger att det trivs med att vara trillingar.

– Det är coolt. Vi är alltid tillsammans och har alltid någon att vända oss till. Jag har aldrig upplevt att det varit negativt att vara trilling, bortsett från när vi tabbat oss med tjejer, säger Jan Rosa. 

De alla har varit intresserade av medicin sedan de var små. Då brukade de vara med sin mamma på hennes jobb som tandläkare. 

– Kanske var det hon som inspirerade oss, eller så är det för att vi är trillingar som vi har samma intresse, säger de till den polska tv-kanalen Tvn24.

ARTIKELN HANDLAR OM

Polen