Sandras grisskylt stals – sattes upp utanför polishuset

1 av 3 | Foto: Privat
Sandras skylt stals och sattes upp utanför polisstationen.
NYHETER

Vissa använder ordet "gris" som ett skällsord för polisen. Därför var det några som roades när det plötsligt dök upp en grisskylt utanför polishuset. Skylten tillhörde egentligen grisägaren Sandra Berger, skriver DT.

–  I mina ögon är det inget negativt att kallas för gris, säger hon.

Sandra Berger bor på en gård i Avesta med sina djur – bland annat hennes gris "Grisen". I somras satte hon upp två egentillverkade skyltar för att uppmärksamma bilister om att det rör sig en del djur där omkring. 

– Det var lika bra för allas skull, vissa tenderar att köra lite fort.

Och där har skyltarna varit orörda, fram till nu.

Vissa var upprörda över stölden

På lördagskvällen hörde Sandras mamma av sig och berättade för Sandra att en av skyltarna var stulen – något som Sandra inte hunnit lägga märke till. Tydligen hade någon tejpat för alla djur utom grisen på skylten och satt upp den utanför Avesta polisstation.

– Det var någon som hade fotat skylten och delat med sig av bilden i en Facebookgrupp.

Enligt DT fick bilden stor uppmärksamhet – vissa tyckte att det var kul andra var upprörda över att någon snott skylten överhuvudtaget.

– Jag åkte och hämtade den, men jag fick fixa den lite innan jag satte upp den igen, säger Sandra.

Hyllar grisen och polisen

I ett Facebookinlägg bjuder Sandras gris in tjuven, eller tjuvarna, till gården för rundvisning och för att få hjälp att tillverka en egen skylt.

Kom över på en fika. Jag bjuder på materialkostnader, äpplen och visning av gården. Ta gärna med era föräldrar också. Om inte annat kanske bara för att sätta i perspektiv hur 200kg kärlek (JAG alltså) skulle se ut framför fronten på er bil. Jag bjuder också härmed in polisen i Avesta, och vill säga TACK för att ni enligt dessa medborgare gjort ett så pass bra jobb att ni förtjänar att jämföras med MIG.”

– Det var ett inlägg till förmån för både grisar och polisen.

”Fantastiskt att kallas gris"

Sandra tror inte att hon kommer få reda på vem eller vilka som låg bakom skyltstölden, men såg det här som en möjlighet att ta tillbaka termen gris som oftast används som något negativt.

– I mina ögon är det inget negativt att kallas för gris. Och ur grisens perspektiv är det fantastiskt att kallas det.

Och så här säger Björn Mattsson, vakthavande befäl vid polisen, till DT om skylten.

– Det låter som ett dåligt skämt. Att någon vill skämta med oss får vi tåla, men jag tycker synd om den som blir tvungen att hämta sin skylt och montera upp den igen. Att stjäla är högst olämpligt.