Våldtäktsförsök på Bråvalla

Foto: Poliser på plats under Bråvallafestivalens tredje dag.
NYHETER

När Bråvallafestivalen i Norrköping avslutades på lördagen hade fem misstänkta våldtäkter anmälts.

Vid 21-tiden på kvällen inkom ännu en anmälan om våldtäktsförsök.

Polisen efterlyser nu gärningsmannen, rapporterar NT.

Enligt polisen ägde det misstänkta våldtäktsförsöket rum vid 21-tiden på lördagskvällen. Den utsatta kvinnan ska enligt anmälan ha blivit upptryckt mot ett staket mellan campingen och scenen Sensation på Bråvalla av en okänd man, skriver NT.

Efterlyser misstänkt gärningsman

En förbipasserande man som hört kvinnan ropa på hjälp ska då ha knuffat gärningsmannen åt sidan och på så vis avbrutit våldtäktsförsöket.

Förhör med kvinnan har genomförts och en teknisk undersökning ska göras.

Polisen söker nu efter tips om gärningsmannen och den man som hjälpte kvinnan, skriver tidningen.

Den misstänka mannen uppges vara 170 lång, 25–30 år och ha mörkbrunt hår. När händelsen inträffade ska han ha haft på sig blå bomberjacka, mörka byxor och vita skor.

”Tror fler vågar anmäla”

Under festivalens tre dagar polisanmäldes totalt fem misstänkta våldtäkter och ett femtontal sexuella ofredanden. Bland annat ska en kvinnlig volontär under natten till lördag ha blivit utsatt för en våldtäkt av en annan volontär, enligt polisen.

Hans Lippens, polisens presstalesperson i Bråvalla, anser att polisens sommarkampanj #tafsainte har varit lyckad och tror att en bra dialog mellan polis och besökare har gjort att fler sexbrott anmälts.

– Jag tror att fler flickor och kvinnor vågar anmäla de övergrepp de utsätts för nu. Tidigare har man kanske inte vågat, säger han till NT.