Nyheter

Kvinnliga chefen talar ut om sexanklagelserna

Av: 

Christoffer Nilsson

NYHETER

Förundersökningen mot den kvinnliga chefen som inledningsvis misstänktes ha utnyttjat två flyktingpojkar sexuellt har lagts ned.

Nu ger hon sin bild av den omskrivna händelsen.

– Ibland när man träffar någon uppstår attraktion och det var vad som hände i det här fallet, säger kvinnan.

Hon anklagades för att ha hotat att se till att få två flyktingpojkar utvisade – om de inte hade sex med henne inför kamera.

När pojkarna gav sin version i Eskilstuna-Kuriren blev det snabbt en riksnyhet. Då hade polisen redan inlett en förundersökning gällande sexuellt utnyttjande av barn.

Kvinnan driver ett företag som placerar barn i olika hem. Pojkarna bodde i ett hem som inte hade rätt tillstånd och som därför stängdes ner tidigare i år. Det var efter det – när pojkarna flyttat till en annan kommun – som händelserna som blev föremål för en utredning inleddes.

Men i veckan lade åklagaren ned förundersökningen. Vid det laget hade rubriceringen ändrats till sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

– Pojkarna hördes i veckan och efter det har jag konstaterat att det inte föreligger något brott. Som jag ser det har de inte varit i beroendeställning och det har gått frivilligt till, säger åklagare Anna Asklöf.

Hur gamla är pojkarna?

– Vi har uppgifter om åldrar men huruvida de är korrekta eller inte är svårt att säga. De är åtminstone över 15 år, säger Asklöf.

Kvinnan: Uppstod attraktion

När Aftonbladet skrev om utredningen ville den utpekade kvinnan inte prata men nu vill hon ge sin bild.

Hon vill poängtera att hon endast haft sex med en av de två som blev målsägande i utredningen och att hon vid den tidpunkten inte hade någon yrkesmässig koppling till någon av dem.

– Ibland när man träffar någon uppstår attraktion och det var vad som hände i det här fallet. Vi var två helt privata människor som hade sex med varandra. Och det handlar inte om barn, säger hon.

Enligt kvinnan började det blåsa upp till storm när hon avfärdade killens önskan om att de skulle gifta sig. 

– Då sattes allt det här i gång. Men det handlar inte om att jag vill skylla allt på dem. Jag tror att de har blivit uppmanade av en konkurrent till oss att säga det här och jag vet att de här killarna gör vad som helst för att få stanna här, säger hon.

”Fruktansvärt kränkande”

Kvinnan uppger att hon anmält pojkarna för förtal och utpressning. Men under fredagen hade polisen i Eskilstuna ingen kännedom om någon sådan anmälan.

– Jag har mejlat dem och de frågade om jag ville anmäla. Då svarade jag ja, säger hon.

I samband med den första artikeln publicerade Eskilstuna-Kuriren en bild på kvinnan naken tillsammans med en av killarna. Trots att förundersökningen mot kvinnan lagts ned finns bilden fortfarande kvar, vilket hon är mycket kritisk mot.

Den anklagade kvinnan uppger att hon blev filmad i hemlighet.

– Det har varit fruktansvärt kränkande. Jag har kopplat in en advokat och vi ska titta på hur vi ska hantera det tidningen har publicerat. Att ha sex med en före detta klient är det mest oetiska jag har gjort men att tidningen agerat på det här viset kan stå dem dyrt, säger kvinnan.

För Eskilstunakuriren vidhåller pojkarna att det de sagt är sant.

– Det var inte frivilligt. Hade det varit frivilligt hade vi inte berättat om det här, säger en av pojkarna till tidningen.

Eva Burman är ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren.

– Utgivarbeslutet att publicera delar av filmen som stillbild i det inledande skedet är att det kommer två pojkar till oss som inte är myndiga som säger att de haft sex med en kvinna som de har uppfattat att de står i beroendeställning till. I det menar jag finns ett starkt allmänintresse, säger hon.

Varför finns den kvar nu när förundersökningen lagts ned?

– Bilden har vi kvar för att vi vet att hon har haft sex med de här pojkarna. Vi vet att hon har jobbat i ett företag som har placerat pojkarna. Pojkarna vidhåller att de inte haft sex frivilligt och tvånget har inte ens utretts av polisen. Åklagaren säger att det skett frivilligt men pojkarna själva säger att det inte har skett frivilligt, säger Eva Burman, ansvarig utgivare.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: