Flyganfall mot flyktingläger i Syrien

avNiklas Svahn

Minst 28 människor döda

1 av 4

Minst 28 personer har dödats vid ett flyganfall mot ett flyktingläger i norra Syrien, uppger nyhetsbyrån AFP.

Obekräftade uppgifter gör gällande att angreppen utfördes av ryska eller syriska attackplan.

Ett flyganfall har utförts mot flyktinglägret al-Camouna i norra Syrien precis på gränsen till Turkiet. Minst 28 människor ska ha dödats, varav flera kvinnor och barn, skriver nyhetsbyrån AFP.

Brinnande flyktingtält

Lokal räddningspersonal finns på plats i färd med att släcka eldsvådor som uppstått efter explosionerna, enligt nyhetsbyrån AP.

Bilder på sociala medier visar hur flyktingtält förstörts i lägret som ligger i Idlib-provinsen i norra Syrien. Lägret är hem till mellan 1 500 och 2 000 flyktingar som flytt från de omkringliggande områdena under det närmaste året.

Enligt det Syriska människorättsobservatoriet, som bevakar kriget från Storbritannien, var det inte omedelbart känt vem som utfört attacken. Det finns uppgifter om att attacken genomförts av syriska eller ryska attackplan, men dessa uppgifter har inte kunnat bekräftas.

Skör vapenvila

Vita huset säger i ett uttalande att de inte hade några attackplan i närheten av lägret vid tidpunkten, och tillägger att det här inte skulle vara första gången som Assad-regimen utför ett sådant dåd, skriver CBS News.

Dagens attack äger rum ett dygn efter att den ytterst sköra vapenvilan i Syrien förlängts.

ARTIKELN HANDLAR OM

Syrien

Turkiet