Här är mc-klubben som levererar bröstmjölk till för tidigt födda

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
De ser till att de barn som behöver bröstmjölk får det.
De ser till att de barn som behöver bröstmjölk får det.

Sirens Women's MC är en mc-klubb som hjälper en mjölkbank i New York att få ut bröstmjölk till de bebisar på sjukhus som behöver det.

– Vi var alla eniga om att vi skulle hjälpa till, säger en av medlemmarna till New York Post.

Nyligen öppnades The New York Milk Bank, en organisation i New York i USA, som är en mjölkbank. De förser för tidigt födda bebisar, men även andra bebisar som har samma behov, med bröstmjölk – vilket kan rädda liv. Mjölken kommer från de många kvinnor som överproducerar mjölk och som donerar den.

Organisationen har dock haft svårt att få ut sin mjölk till sjukhusen, det är nämligen inte helt lätt att ta sig fram på New Yorks gator. Det var då som Julie Bouchet-Horwitz, som arbetar för organisationen, fick en idé.

– Jag ser ofta hur motorcyklister susar fram medan vi sitter fast i trafiken. Och om mjölken behöver nå sjukhusen på en gång så är det kört. Så därför tänkte jag att vi kanske borde använda oss av motorcyklister för att leverera mjölken, säger hon till New York Post.

”Eniga om att hjälpa till”

Och några som ville ställa upp på detta var MC-klubben Sirens Women's MC – en motorcykelklubb i New York för bara kvinnor. Klubben har funnit sedan 1986.

– Vi var alla eniga om att vi skulle hjälpa till, säger en av medlemmarna till New York Post och fortsätter:

–  När små tjejer ser oss komma åkandes så skiner de upp. De tänker att de också kan åka motorcykel som oss. Så jag tänker att nu när vi levererar bröstmjölk så kommer det se ännu coolare ut.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN