Lauris maskin mosar allt – nu utmanar han Aftonbladets läsare

Av: Simon Krona

Publicerad:
Uppdaterad:

Bowlingklot och hockeypuckar, nej inte ens en Nokia 3310 är någon match för finnen Lauri Vuohensilta och hans industripress. I hans något udda videoklipp mosar han precis allt – och nu utmanar han Aftonbladets läsare.

– Låt mig höra era förslag så kan jag krossa det, säger han.

En hockeypuck blir plattare och plattare tills den till slut exploderar. Gummibitar flyger åt alla håll medan Lauri Vuohensilta och hans fru gapskrattar.

Det enkla konceptet har på bara ett halvår lockat miljonpublik och Lauri har blivit omskriven världen över för sin kanal Hydraulic Press Channel.

Nu har hans idé skapat en ny trend på Youtube.

– Flera liknande kanaler har poppat upp där de använder hydrauliska pressar för att ha sönder saker, men de saknar humoraspekten. De har inte de barnsliga skämten och pratar inte så här konstigt, säger han på sin finskklingande engelska.

Intresset går i släkten

Maskinen bakom framgångarna har stått i den familjeägda verkstaden i 20 år. Intresset för att mosa saker föddes redan när han var liten. Lauris pappa brukade pressa samman mynt i maskinen tills de blev alldeles platta.

– Men då fanns det ingenstans att lägga upp videoklipp på det här sättet. Då gjorde vi det bara för vårt eget nöjes skull, säger han.

Vill ha fler förslag

Bland föremålen han hittills har mosat finns käglor, barbiedockor, legobitar och väckarklockor. Han söker ständigt efter nya saker att förstöra – och nu utmanar han Aftonbladets läsare att komma på den perfekta idén.

– Jag får in många förslag, men låt mig höra vad era läsare säger så kan jag krossa det i framtiden om det är bra, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN