Efter Trumps succé – här är sökningen som trendar i USA

1 av 2 | Foto: Hatad och älskad. Få är de utan en åsikt om Donald Trump.
NYHETER

Efter Donald Trumps succéresultat på supertisdagen trendar nu sökningen ”Hur flyttar man till Kanada” på amerikanska Google.

Under gårdagens supertisdag gick republikanernas kandidat Donald Trump starkt framåt. På kvällen lyckades han kamma hem hela sju av de tio möjliga delstaterna och har därför nu ett stort försprång i antal tryggade delegater inför höstens presidentval. Men det är inte alla amerikaner som jublar åt den excentriske fastighetsmiljadärens framgångar.

Sökningen som trendar

Den senaste veckan har en ny sökterm börjat trenda på amerikanska Google: ”How to move to Canada”.

Foto: Faksimil: Google

Den amerikanska Google-medarbetaren Simon Rogers twittrade under gårdagskvällen om den nya trenden.

– Sökningar på "how can I move to Canada" har ökat med 350 procent de senaste timmarna, skrev han då.

Gjorts en migrationsguide

Den New York-baserade tidningen Daily News har i dag dessutom publicerat en guide till hur de som inte vill bo i ett USA där Donald Trump är president ska göra för att migrera.

”Amerikanska vänsteranhängare har hotat att fly landet ända sedan Trump gick ut med sin kandidatur förra sommaren samtidigt som han höll ett hatfyllt tal där han kallade mexikaner för våldtäktsmän och knarklangare” skriver de i sin artikel och går sedan vidare och tipsar om möjliga fristäder för Trump-hatare.

Allt från Singapore (där det finns högavlönade jobb, bra sjukvård och kollektiva färdmedel samt där engelska är ett av fyra officiella språk) till Ecuador (som är ett av världens billigaste länder och där medborgarna toppar lyckolistor världen över) nämns och, såklart, Kanada.

”Det är kanske en kliché, men det är en kliché av en anledning: Kanadas medborgare är så vänliga som de stereotypiskt framställs, det finns mängder av skol- och barnomsorgsval och så finns den berömda sjukvården”.

”Vi behöver folk!”

Den lilla kanadensiska ön Cape Breton har till och med skapat en hemsida för att hjälpa Trump-hatande amerikaner att hitta dit.

– Hej, amerikaner! Donald Trump kan komma att bli president i ert land. Om det händer och du bestämmer dig för att dra långt därifrån kan vi förslå att du flyttar till Cape Breton. Vi behöver folk! skriver de på sidan.

ARTIKELN HANDLAR OM