Partiprogrammet är tillbaka i ny kostym

Av: Björn Berglund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Aftonbladets succé-satsning ”Partiprogrammet” är tillbaka.
Denna gången som Late night-program.
– Det är ett Väldigt Viktigt Samhällsprogram. Fast underhållande, säger programledaren Karin Magnusson.

”Partiprogrammet” sändes senast under supervalåret 2014, och då inför publik på Hotell Scandic Grand Central i Stockholm.
Sedan dess har programmet gått hem från krogen och bytt bardisken mot ett skrivbord i en tv-studio.
Men mycket kommer att kännas igen. Det blir politik, nyheter och snackisar och då som nu leds programmet av Aftonbladets Karin Magnusson.
– Förra partiprogrammet var en skränig utomhuskonsert, men det här blir mer som en klubbspelning. Det är mer persondrivet och subjektivt och ned ganska tydligt roll för mig. Vi har tajtat till formatet, men frågorna kommer kännas igen, säger hon.

Kd-ledaren först ut

Programmet läggs ut på aftonbladet.se onsdagskvällar klockan 22.00 och i första programmet gästar KD:s partiledare Ebba Busch Thor och artisten Maxida Märak.
– De är till synes helt olika slags personer, men jag tror att de har många beröringspunkter. De är båda tongivande personer och som kvinna i offentligheten måste man hantera massor av åsikter, säger Karin Magnusson.
– Dessutom kommer skådespelaren Greg Poehler vara vår special correspondent från amerikanska primärvalen. Det ser jag fram emot.
Det är just blandningen av skratt och allvar som gör ”Partiprogrammet” speciellt, tycker Magnusson.
– Jag är en av de sista som tittar på Aktuellt varje kväll, men jag kan också youtuba gamla Weekend Update från ”Saturday Night Live” i timmar. I Sverige har vi stark uppdelning mellan genrer. Antingen har vi humor och satir eller nyheter. Vi gör ett aktualitetsprogram, men det gör inget om man skrattar samtidigt.

”Krävde ett skrivbord”

Även studiomöbleringen i nya ”Partiprogrammet” bryter ny tv-mark, tycker Karin Magnusson.
– Jag krävde ett skrivbord som vilken tv-man som helst. Man kan se det som ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för kvinnorna, säger hon.

Publicerad: