Tyska flottister anhållna efter slag mot vakt

Foto: Sebastian Antonér/Försvarsmakten
Fartyg som deltar i minröjnings-övningen
NYHETER

Två sjömän från den tyska flottan sitter anhållna i Malmö misstänkta för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

En ordningsvakt blev slagen i samband med att en av männen skulle omhändertas under en fotbollsmatch.

– Vi kan bekräfta att två tyska soldater i flottan var inblandade i en incident, säger Gunnar Wolff vid det tyska marinkommandot.

I går spelade Malmö FF och Brommapojkarna match i svenska cupen. På läktaren fanns två sjömän tillhörande den tyska flottan. Någon form av tumult uppstår under matchen på läktaren.

– Av någon anledning väljer ordningsvakter att inleda omhändertagande av en av männen. De för bort honom från läktaren men då tillkommer den andra mannen och ett mindre tumult uppstår, säger Nils Norling, presstalesman vid Malmöpolisen.

En av ordningsvakterna blir under tumultet slagen och de två männen grips.

– Patruller kommer till platsen och tar över. Nu under natten, vid midnatt, anhölls de två. En misstänks för våld mot tjänsteman och båda för våldsamt motstånd, säger Nils Norling.

Ordningsvakten som mottog ett slag behövde inte uppsöka akutvård, enligt polisen.

Vid det tyska marinkommandot känner man till händelsen med de två soldaterna, men hänvisar till svensk polis.

– Eftersom det är en pågående undersökning kan jag inte kommentera händelsen mer, säger Gunnar Wolff i ett mejl till Aftonbladet.

Flera tyska örlogsfartyg har de senaste dagarna varit på besök i Malmö för att tillsammans med flera andra länder öva och söka efter gamla minor i havet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott