LUF har valt ny ordförande

Foto: LUF
Joar Forssell.

avEbba Thornéus

NYHETER

Joar Forssell har valts till ny förbundsordförande för Liberala Ungdomsförbundet.

Det bekräftar LUF på Twitter.

Forssell kommer att ersätta nuvarande ordförande Henrik Edin.

Under helgen har Liberala ungdomsförbundet haft sin årliga kongress i Uppsala och under lördagen röstade man om vilka som ska ingå i förbundsstyrelsen det kommande året. Valet av ordförande har varit en het potatis inom förbundet den senaste tiden sedan styrelseledamoten Joar Forssell utmanat sittande ordförande Henrik Edin om posten.

Edin har suttit som ordförande för LUF sedan den 8 augusti 2015 men fick efter dagens omröstning överlämna ordförandeklubban till Joar Forssell.

Detta sedan rösterna blev 60 mot 38.

– Det känns jättehärligt och positivt att jag har fått starkt stöd och ett tydligt mandat från kongressen. Stämningen här har bytts från spänd till en känsla av att vi ska komma samman nu och jobba ihop, säger Joar Forssell till Aftonbladet.

"Är mycket besviken"

Vice ordförande blev Anna Horn och Max Sjöberg.

Den tidigare ordförande Henrik Edin säger till Aftonbladet att han är mycket besviken över beskedet och att det inte var väntat.

– Det är tråkigt och jag vet inte vad som kommer att hända för mig nu framöver. Jag är dock glad för det fantastiska stöd som har funnits hos dem som stöttat mig men jag är djupt oroad för vad sådana här ordförandestrider gör med oss som förbund och för demokratin, säger Henrik Edin.

Joar Forssell kommer att tillträda posten omedelbart.