Butiken där du kan hitta kärleken – med en blå singelkorg

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Faksimil/Facebook
Saedelias, 55 år och singel, tillsammans med Marcus Lindstrand.

NYHETER

Är du singel och söker sällskap till alla hjärtans dag? Då kan du bege dig till Ica-butiken i Årsta, ta en ”singelkorg” och hålla tummarna.

– Vi har många singelhushåll här så vi tänkte att det skulle passa, säger upphovsmannen Marcus Lindstrand till Aftonbladet.

På Ica Supermarket i Årsta ger man sina singelkunder möjligheten att träffa en dejt till alla hjärtans dag med hjälp av ”singelkorgar”. Om kunden väljer en blå korg indikerar det att man är singel och kan mingla med andra kunder som också valt blå kundkorgar.

Vill slå ett slag för singlar

Tillsammans med sina kollegor kom Marcus Lindstrand på idén utomlands, där de hade sett en butik med liknande upplägg inför alla hjärtans dag.

– Sedan kan vi se på kundkorten att vi har många singelhushåll här i Årsta, så vi tänkte slå ett slag för dem. Vi har en mistel här också, en röd med hjärtan som man kan ta kort tillsammans med någon under, säger Marcus.

”Kul att de får något att prata om”

Reaktionerna från kunderna har varit väldigt positiva, men än har ingen kärlek uppstått mellan kunderna med blå korgar.

– Det är många gamla damer som tar korgarna, de tycker det är skitkul. Det närmaste vi kommit en dejt var när två damer började prata om hur kul idén var. Men det är kul att de har något att prata om. Sedan har det varit lite missförstånd också, när det kommit familjer med barn som har tagit blå korgar.

Publicerad: