Modellens bikinibild ansågs ohälsosam – plockades ned

NYHETER

”Bilden avbildar en kropp på ett oönskat sätt”

Foto: En plus size-modell i bikini blev för mycket för Facebook.

Plus size-modellen Tess Holliday medverkade i ett event för positiva kroppsideal. Men Facebook tog bort annonsen eftersom den bröt mot deras hälsa- och träningspolicy, rapporterar Daily Mail. Nu rasar internet över beslutet.

Tess Holliday är en känd plus size-modell och en förespråkare för positiva kroppsideal. Men när hon nyligen medverkade i en reklambild för en feministisk talkshow kallad "Feminism and Fat", som skulle lyfta upp just mer inkluderande kroppsideal, så plockade Facebook bort annonsen. Anledningen? Den bröt mot deras hälsa- och träningspolicy.

”Avbildar en kropp på ett oönskat sätt”

Eventets bild föreställde Tess i en bikini och förklaringen från Facebook löd:

”Bilden avbildar en kropp på ett oönskat sätt”.

Vidare sa de att bilder som visar midjor som väller över byxkanten, människor i för tajta kläder eller bilder som visar ätstörningar kommer att tas bort. I stället uppmanade de eventet att använda bilder av "personer som gör en relevant aktivitet, så som att springa eller cykla".

Eventet: ”Vi är rasande”

Beslutet och förklaringen gjorde personerna bakom eventet rasande.

”Facebook har ignorerat faktumet att vårt event kommer att handla om positiva kroppsideal (med kroppar som kommer i alla former och storlekar, men under kvällen i synnerhet tjocka kroppar) och har istället dragit slutsatsen att vi arbetar för att få kvinnor att må dåligt om sig själva genom att visa en bild på en fantastisk plus size-kvinna” skriver Jessamy Gleeson, talesperson för eventet och fortsätter:
”Vi är rasande. Facebook har uppenbarligen ingen aning om att plus size-kvinnor kan må fantastiskt”.

Nu har även deras följare hakat på och kallar beslutet "fruktansvärt" och Facebooks policy för "skitsnack".

Uppdatering 24/5 2016: Sedan artikeln skrevs har Facebook backat från sitt beslut och säger nu att bilderna inte bryter mot deras riktlinjer. Läs mer om det här.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook