Fot hittad vid tågräls – skickad till analys

NYHETER

Tidigt på morgonen hittade banarbetare i Södertälje vad som sannolikt är en mänsklig fot, rapporterar P4 Stockholm.

Foten har skickats till Rättsmedicinalverket för undersökning.

– Vi har ingenting att gå på just nu men så fort vi får svar från analysen jobbar vi vidare utifrån det, säger Ann-Kristin Gunnarson på Södertäljepolisen till radiokanalen.

Foten ska ha hittats av banarbetare i Södertälje invid Igelstabrons tågräls i samband med en järnvägsinspektion under tisdagsmorgonen. 

Enligt P4 Stockholm, som först rapporterade om fyndet, har inga andra kroppsdelar hittats.

”Inskickad för analys”

Under dagen skickades foten till Rättsmedicinalverket.

– Foten är inskickad för analys och teknisk undersökning hos rättsmedicin. Vi har ingenting att gå på just nu men så fort vi får svar från analysen jobbar vi vidare utifrån det, säger Ann-Kristin Gunnars på Södertäljepolisen till P4 Stockholm.

Stationsbefälet på Södertäljepolisen uppger att ärendet har lämnats över till avdelningen för grova brott och att man därför inte kan ge någon ytterligare information.

Söker dna-träff

Albin Näverberg, Stockholmspolisens presstalesperson, bekräftar att vad som sannolikt är en mänsklig fot har skickats in till Rättsmedicinalverket.

– Man får helt enkelt se om det går att få en dna-träff som kan kopplas till något tidigare dödsfall. Min erfarenhet är att det inte är allt för sällan som saker och ting kilas fast när ett tåg passerar och kan lossna någon helt annanstans, säger Näverberg.

Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att ett brott eller ett självmord har begåtts vid fyndplatsen. Det finns heller inga uppgifter om att någon olycka inträffat.

ARTIKELN HANDLAR OM