Polisen efterlyser: Vittnen som sett personer bära tunga Ikea-kassar

1 av 3 | Foto: København Vestegns Politi
Dansk polis söker söker iakttagelser av män som burit på ”tunga blå Ikea-påsar” efter att en mc-gängmedlem hittades i tisdags mördad och styckad i Ballerup utanför Köpenhamn.
NYHETER

En 25-årig mc-gängmedlem hittades i tisdags mördad och styckad.

Nu efterlyser dansk polis vittnen i ärendet.

Bland annat söker de iakttagelser av män som burit på ”tunga blå Ikea-påsar” och information om en svart Citroën C4.

Dansk polis utreder ett brutalt mord inom den kriminella mc-miljön. Historien uppdagades i början av veckan när en man sökte sjukhusvård i Ballerup utanför Köpenhamn.

Kort senare genomförde tungt beväpnad insatspolis ett tillslag mot en lägenhet i Ballerup. Samtidigt började det i danska medier komma uppgifter om att det rörde sig om två män som under en veckas tid hållits fångna i bostaden.

Utöver mannen som sökte vård skulle också en försvunnen 25-årig medlem i mc-gänget Satudarah har hållits inspärrad och torterats.

På tisdagen hittades också kvarlevorna efter 25-åringen i ett skogsparti i Albertslund. Kroppen hade då styckats.

Samma dag häktades två män i hemlighet misstänkta för mord. Häktningen skedde bakom vad som i Danmark kallas ”dubbelstängda dörrar”, det vill säga att ingen information från förhandlingen ska få bli offentlig.

Tar gärna emot upplysningar

Nu, några dagar senare, släpper polisen desto mer uppgifter om vad som hänt efter mordet i lägenheten på Hedeparken 179 i Ballerup.

Polisen i Vestegn söker nu allmänhetens hjälp med att hitta bevis mot de misstänkta mördarna och efterlyser bland annat iakttagelser av adressen i Ballerup och från Orchidevej i Albertslund från måndag den 29 augusti och fram tills att 25-åringen hittades styckad.

– Utifrån utredningen kan vi slå fast Ikea-kassar har använts i samband med transporten av liket, säger Charlotte Skovby vid Vestegnspolisen i ett pressmeddelande.

– Därför tar vi gärna mot upplysningar från medborgare som kan ha sett något i anslutning till det här.

Sent på torsdagskvällen gick polisen ut med ytterligare en efterlysning, nu gällande en svart Citroën C4 som också tros ha varit inblandad i transporten av kroppen efter att 25-åringen bragts om livet.

Klockan 00.09 i onsdags hittades en sådan bil nämligen utbränd Skodsborgparken, uppger polisen.

Bilen mycket intressant

– Bilen tillhör en av de personer som häktades i samband med mordutredningen på tisdagsförmiddagen. Då det är alltså inte han själv som har bränt bilen, säger Svend Foldager vid Vestegnspolisen i ett pressmeddelande.

– Bilen kan visa sig vara mycket intressant i utredningen.

I samma pressmeddelande släpper polisen också bilder på två resväskor av samma typ som de misstänker att har använts för att frakta kroppsdelar.

– Om du har sett personer som betett sig misstänkt medan de transporterade en svart eller svartgul resväska som de på bilderna i de områden som polisen bedömer som som centrala i utredningen hör av dig snarast, säger Svend Foldager.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Köpenhamn

Brott