Uppgifter: 25-årig dansk gängmedlem hittad styckad

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Under en vecka ska en 25-årig mc-gängmedlem ha hållits fången i en lägenhet i danska Ballerup.

Nu bekräftar polisen att de hittat honom död.

Enligt danska medier ska kroppen ha utsatts för tortyr och styckats.

Under måndagen genomförde dansk polis en omfattande insats på en adress i Ballerup kommun där två män med koppling till den kriminella gängmiljön misstänks ha hållits fångna i en vecka, enligt danska medier.

Enligt polisen rörde insatsen ett misstänkt olaga frihetsberövande och misshandel av en ung man, skriver danska BT.

Tidningen rapporterar att en av de två män som uppges ha varit kidnappade och fångna i lägenheten på något sätt blivit fri under måndagen och uppsökt sjukhus. Sedan har tungt beväpnad polis påbörjat sin insats i området.

Nu ska polisen också ha hittat en styckad kropp.

Förvunnen sedan augusti

Under tisdagen rapporteras att ett skogsområde cirka två kilometer från den undersökta bostaden har genomsökts. Enligt danska TV2:s källor ska polisen där ha hittat en styckad kropp. Källorna uppger att de ska röra sig om kvarlevorna från en 25-årig mc-gängmedlem som varit försvunnen sedan slutet av augusti. TV2 uppger att 25-åringen ska ha torterats och styckats.

Uppgifterna om att 25-åringen mördats bekräftas av polisen i ett pressmeddelande som släpptes strax före klockan 16 på tisdagen. I meddelandet uppger polisen att de hittat 25-åringen som varit saknad död i skogsområdet och att fyndet hänger ihop med måndagens polisinsats i Ballerup.

Dansk polis är mycket knapphändig med information om händelsen och uppger att utredningen är inne i ett känsligt läge.

– Vi har för tillfället inga ytterligare kommentarer men vi kommer naturligtvis lämna mer information när det är möjligt för oss att göra det, säger Claus Buhr, presstalesman vid polisen i Köpenhamnsdistriktet Vestegn, till BT.

Polisen bekräftar mc-koppling

Enligt Ekstrabladets källor rör det sig om en uppgörelse i den undre världen och de två män som uppges ha hållits fångna ska tillhöra mc-gänget Satudarah. De skriver också att efter att den ena av dem sökt vård under måndagen så ska den andra, 25-åringen, ha varit fortsatt saknad.

Polisen bekräftade under tisdagen att 25-åringen har kopplingar till mc-gänget Saturadah.

Två män har också häktats och ska vara misstänkta för mord, enligt danska medier. Männen ska ha häktats bakom vad som i Danmark kallas ”dubbelstängda dörrar”, vilket betyder att ingen information från häktningsförhandlingen blir offentlig.

Männen uppges ha häktats fram till 4 oktober men rapporteras inte ens ha varit med på häktningsförhandlingen. Skälet till det ska vara att åklagaren inte vill röja ”några uppgifter som kan skada utredningen”, skriver TV2.

Publicerad:

LÄS VIDARE