Dansk familj hittad död – polisen misstänker mord

1 av 6
NYHETER

De sex personer som hittades döda i ett hus i danska Ulstrup i måndags är en barnfamilj som bor på adressen.

Polisen utreder dödsfallen som mord, enligt ett pressmeddelande.

”Vi är i full färd med att klarlägga de närmare omständigheterna”, skriver polisen.

Østjyllandspolisen genomförde tekniska undersökningar av huset i Ulstrup i Danmark under natten mot tisdagen, där två vuxna och fyra barn hittades döda.

Polisen har identifierat de avlidna som de sex personer som bor på adressen. Det rör sig om en familj: ett gift par med två pojkar och två flickor. Barnen är mellan 3 och 16 år gamla, enligt Ekstra Bladet.

Det är fortfarande oklart vad som har hänt, men polisen utreder tills vidare händelsen som mord.

”Brottsplatsundersökningen fortsätter. Vi är i full färd med att klarlägga de närmare omständigheterna”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Hoppas på svar efter obduktion

Kvarlevorna kommer att obduceras under tisdagen. Polisen hoppas att den rättsmedicinska rapporten tillsammans med de fortsatta tekniska undersökningarna ska ge svar på vad som har hänt i huset.

Polisen påpekar att det är en omfattande utredning som pågår och att det kan dröja flera dagar innan händelseförloppet klarnar.

Barnfamiljen påträffades vid lunchtid på måndagen efter att två förbipasserande kvinnor anat oråd och ringt efter hjälp. Räddningstjänsten ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha fått larm om gaslukt från huset.