Alligator som dödade man hittad

Av:  TT

En alligator lurar i vassen. Djuret på bilden är en annan alligator än den nu dödade. Arkivbild.
En alligator lurar i vassen. Djuret på bilden är en annan alligator än den nu dödade. Arkivbild.

Två veckors jakt i östra Louisiana är över. Nu har delstatens anställda jägare hittat och dödat en alligator som tros ha attackerat en man, som sedan dess har varit försvunnen.

Den 230 kilo tunga och över 3,5 meter långa alligatorn kunde hämtas in efter att en drönare fångat en ”ganska stor” alligator på bild. Jägarna satte då upp en fälla för djuret, vars storlek beskrivs vara i den övre delen av skalan för området.

– Den här alligatorn kommer inte längre att terrorisera eller jaga eller döda någon annan. Det här visar hur farligt det är i vattnen här, säger Lance Vitter vid den lokala polisen i St Tammany till New Orleans Advocate.

Efter att ha avlivat alligatorn och sprättat upp buken hittade jägarna vad som tros vara mänskliga kroppsdelar i magsäcken. Dessa ska undersökas och för mannens familjs skull hoppas man kunna identifiera offret.

– Förhoppningsvis kan familjen få någon form av avslut nu, säger sheriffen Randy Smith till tidningen.

Det var den 30 augusti som mannen som tros ha dödats av alligatorn anfölls utanför sitt hem. Ovädret Ida, då klassad som orkan, hade orsakat stora översvämningar på hans ägor och han skulle se över skadorna. Hans fru såg hur den 71-årige mannen attackerades och hon fick ta en båt för att först själv försöka hjälpa honom, och sedan för att hämta hjälp. När hon kom tillbaka var maken försvunnen.

Mannen räknas sedan tidigare som en av de 33 människor som omkom under eller i samband med ovädret Ida i Louisiana.

Publisert: