Blev vittne till massiv polisjakt: ”Säkert 20 polisbilar”

Uppdaterad 2023-06-11 | Publicerad 2023-06-10

Fyra personer sköts i Farsta centrum mitt på ljusa dagen.

Knappt en timme senare greps två män efter en dramatisk biljakt på E4.

– Vi såg en röd bil i backspegeln som gasade på i innerfilen till säkert 200 kilometer i timmen. Strax därefter följde säkert 20 polisbilar efter, säger ett vittne till Aftonbladet.

Fyra personer har skjutits i Farsta centrum, i södra Stockholm. Polisen fick flera larm om skottlossning strax efter klockan 18 på lördagen.

Enligt flera vittnesuppgifter till Aftonbladet ska flera skott plötsligt ha hörts från torget.

– Jag hörde smatter. Först trodde jag det var någon form av en studentsmällare. Sen såg jag en ensam man med mörka kläder hållandes i något som såg ut som ett automatgevär. Då förstod jag att det hade varit skott, fem eller sex stycken.

Tog skydd bakom pelare

– Jag ställde mig bakom en pelare för att ta skydd. Folk på tunnelbaneperrongen slängde sig ned på marken för att ta skydd, säger vittnet till Aftonbladet.

Ett annat vittne hörde också maskingevärseld.

– Jag hörde bara massa med automateld. Det första jag tänkte var att det var en ny skjutning igen.

”Tjugo polisbilar körde om”

Ett annat vittne befann sig i en bil strax innan klockan 19 på E4 när ett stort antal polisbilar körde om.

– Vi såg en röd bil i backspegeln som gasade på i innerfilen till säkert 200 kilometer i timmen. Strax därefter följde säkert tjugo polisbilar efter, säger vittnet till Aftonbladet.

– Bilen sladdade rejält och var nära på att krascha men gjorde inte det. När vi passerar avfarten efter Järna hade bilen kört in i något som såg ut som en stolpe.

Under kvällen uppger polisen att en person dött och tre skadats i samband med skjutningen. Polisen har inlett en förundersökning om mord och mordförsök.

Följ ämnen i artikeln