Tonåringar begärs häktade för mord i Tullinge

TT

Publicerad 2023-03-07

Två tonåringar har begärts häktade misstänkta för inblandning i mordet i Tullinge där en man sköts ihjäl i sin bostad natten till den 3 mars. Arkivbild

Två tonårspojkar har begärts häktade misstänkta för inblandning i mordet i Tullinge där en man i 50-årsåldern sköts ihjäl i sin bostad.

Tonåringarna, som är 17 och 19 år gamla, är på sannolika skäl misstänkta för i första hand mord och i andra hand medhjälp till mord.

”Min uppfattning är att bevisningen stärkts under den tid de misstänkta varit frihetsberövande. Därför begär jag dem häktade på sannolika skäl”, säger Mikael Carlsson, kammaråklagare vid Södertörns åklagarkammare, i ett pressmeddelande.

Det var natten mot den 3 mars som polisen larmades till bostaden i Tullinge sydväst om Stockholm. Där hittades en skottskadad man, som senare avled på sjukhus.

De två misstänkta tonåringarna greps i lördags eftermiddag efter att ha varit anhållna i sin frånvaro. Båda har nekat till brott.

Dådet är enligt flera medier del av en pågående gängkonflikt. Den ihjälskjutne mannen var själv ostraffad, men hans son har kopplingar till Vårbynätverket, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt åklagaren har tonåringarna, som är hemmahörande söder om Stockholm, tidigare lagförts för brott.