Postkaoset

Svenskarna rasar mot Postnord – ”breven saknas fortfarande”

Av: 

Aftonbladet

NYHETER

En rosenbuske som hinner vissna innan den ens kommer fram, födelsedagspresenter som aldrig når mottagaren och känslig information som dimper ner hos grannen.

Svenskarna som svarat på Aftonbladet/Inizios undersökning skräder inte orden när det gäller Postnords hantering av brev och paket.

Här är några av kommentarerna.

Provsvaret dök aldrig upp

”Brev från sjukvården med besökstid & provsvar. Har kommit 3 veckor efter tiden jag skulle varit där. 2 brev saknas fortfarande efter 2 månader.”

Rosenbusken kom fram – vissen

”Brev som hamnat i grannars brevlåda, grannars brev som hamnat i vår brevlåda. Hade handlat en rosenbuske som skickades med Postnord, den försvann på vägen någonstans, 3 veckor senare hittades den och levererades i ett mycket visset skick. Försändelse med ejuice för 700 kr försvann och återfanns aldrig.”

Missat räkningar

”Brev som kommit försent så att man inte har hunnit besvara/betala in eventuella fakturor och räkningar i tid etc.”

Ingen kremering – på grund av uteblivna brevet

”Jag saknar flera brev och paket som inte kommit fram, det händer tyvärr då och då. Ett paket från utlandet som innehåll en födelsedagspresent kom aldrig fram i våras. Men det värsta var i april då min mamma avled, och jag beställde dödsfallsintyg från Skatteverket som behövdes för att hon ska kunna kremeras. Jag väntade några dagar men inget intyg kom så jag ringde och beställde ett nytt. Det kom fortfarande inte – jag fick ingen post alls på lite drygt två veckor – jag tänkte inte så mycket på att jag inte fick några andra brev (pga sorgen) men just de här breven väntade jag ju på. Nästan 2 1/2 veckor senare damp det ner en stor hög med brev, inklusive alla de intyg jag beställt från Skatteverket. Jag kontaktade PostNord, var förstås väldigt upprörd särskilt eftersom min döda mamma låg kvar på bårhuset i väntan på kremering och det kändes väldigt jobbigt – och krävde att de skulle ta reda på vad som hade hänt, varför jag inte fått min post.”

Hemliga intyget hamnade hos grannen

”Var med om en fruktansvärd grej. Var tillfälligt sjukskriven pga operation. Men sjukintyget skickades till en av mina grannar med samma efternamn som jag – som öppnade brevet med konfidentiell information! Därefter gick grannen med intyget till ytterligare en annan granne, som till slut förstod att intyget gällde mig. Jag är fortfarande kränkt och förbannad. Ringde Postnord men fick ingen kompensation.”


Så svarade svenskarna i Aftonbladet/Inizios undersökning om Postnord:

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Krisen fortsätter för Postnord – rasar i förtroende

ÄMNEN I ARTIKELN

Postkaoset

Postnord