Palmeutredare begär uppgifter från Must

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Chefsåklagare Krister Petersson, som leder Palmeutredningen, har begärt att få uppgifter från militära underättelsetjänsten, Must.

Det handlar om ett uppslag i mordutredningen.

– Vi jobbar med flera olika uppslag som vi vill gå till botten med, säger Petersson till nyhetsbyrån Siren.

Palmeutredningen är den mest omfattande mordutredningen i Sverige och leds sedan februari i år av chefsåklagare Krister Petersson.

För att undersöka ett av flera spår i utredningen har nu chefsåklagaren begärt ut handlingar från den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten MUST.

Sekretessbelagd förfrågan

Begäran med rubriken ”Förfrågan till Must med anledning av bearbetning av uppslag i utredningen om mordet på Olof Palme” inkom till Försvarsmakten i slutet av september.

Dokumentet, som är inskickat från Åklagarmyndigheten till Försvarsmakten, är sekretessbelagt och det framgår inte vilka uppgifter det är som eftersöks av Palmeutredarna.

”Olika spår bakåt i tiden”

Chefsåklagare Petersson vill inte heller kommentera vilken typ av uppgifter det rör sig om.

– Det handlar om att beta av olika spår bakåt i tiden, för att se om det finns något att gå vidare med. På så sätt är detta en rutinmässig förfrågan. Mer detaljerad än så vill jag inte bli, säger Krister Petersson till nyhetsbyrån Siren.

Petersson tillträdde som ny förundersökningsledare i mordutredningen i år. Han efterträdde då vice riksåklagare Kerstin Skarp.

Statsminister Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm den 28 februari 1986.

Publicerad:

LÄS VIDARE