Nattklubbsägaren: ”Man kan inte bränna ner ett ställe och sen komma med hotet”

avFelix Blom

Publicerad:

En kraftig explosion inträffade i Uppsala under måndagsmorgonen. Uppsalakrogen Birger Jarl hade utsatts för ett sprängattentat.

Delägaren Johan Lind ser det som ett tecken i tiden och möjligen en upprörd kroggäst.

Foto: Utryckning Uppsala
En kraftig explosion inträffade i Uppsala under måndagsmorgonen.

Samtalet kom mitt i natten. Ett samtal som liknar de Johan Lind fått tidigare under sina 20 år i branschen. Polisen har ryckt ut till en explosion vid hans restaurang Birger Jarl på Nedre slottsgatan i Uppsala. Någon har sprängt något i en av hans containrar på baksidan av restaurangen. När Aftonbladet talar med delägaren under måndagsmorgonen verkar han inte förvånad.

– Det är klart man kan få roligare samtal, men jag har haft det här stället i 20 år, så här ser det ut. Samhället funkar på det här sättet, säger Johan Lind, delägare av krogen Birger Jarl.

 Krogen Birger Jarl har tidigare utsatts för handgranater, rökgas och skjutningar mot fasaden. Men trots att det så tydligt tidigare riktats attacker mot Birger Jarl så är menar delägaren att det saknar en viktig komponent för att det ska röra sig om utpressning eller liknande.

– Vi har inte haft ett enda hot. Om det vore ett hot borde vi ju få veta. Man kan inte bränna ner ett ställe och sen komma med hotet. Det borde vara rimligare än så, säger han.

Istället menar Johan Lind att det snarare är troligt att det rör sig om en missnöjd gäst.

– Likgiltigheten har ökat, folk blir nekade och då har man handgranater som ligger hemma och skräpar. Det är en helt annan nivå nu förtiden om man blir nekad, säger han

Under måndagen hänger polisens blåvita band kvar vid restaurangen. Det har inte uppstått några skador på fasaden och planerna är att krogen ska ha öppet precis som planerat.

– Det är inga skador på huset så efter den tekniska undersökningen har vi öppet som vanligt till helgen. Finns ingen anledningen till något annat, säger Johan Lind.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM