Malmö

Larm om bombman – butik fick utrymmas

Av: 

Michael Toll

Felix Blom

John Fagerström

NYHETER

En man som uppförde sig märkligt orsakade en stor polisinsats vid en elektronikbutik i Malmö på onsdagen.

Butiken utrymdes och prickskyttar, ambulans och bombtekniker fanns på plats.

Strax innan klockan 13 togs mannen om hand av polisen.

Strax före klockan 12 fick polisen larm om att ett man uppträdde konstigt i en av Elgigantens butiker i Svågertorp i södra Malmö.

Mannen ställde sig vid kassorna och stirrade med tom blick in i butiken. Personalen ringde till polisen som beslutade att både personal och kunder skulle lämna butiken. 

– Det är fullt pådrag här. Poliser överallt och mannen står fortfarande inne i butiken. Han står med helt död blick och sladdar sticker ut från jackan, säger en person på plats till Aftonbladet. 

Enligt polisens finns det dock ingen fara för allmänheten på platsen. Det är just nu okänt om mannen har begått något brott.

Calle Persson, RLC-befäl hos Malmöpolisen vill vid 12.30-tiden inte gå in närmare på vad i mannens beteende som orsakat den omfattande polisnärvaron.

”Vi tar höjd”

– Vi tar höjd. Vi bedömer fortfarande att han inte utgör någon fara för utomstående. Det kvarstår dock att slå fast om han utgör en fara för sig själv eller polisen, säger han.

Av utredningsskäl vill inte Calle Persson gå in närmare på vilka resurser man har på platsen.

Mannen har förts till sjukhus

Klockan 12.51 omhändertogs mannen av polisen. Han har förts till sjukhus för att undersökas om han behöver vård. Mannen ska inte blivit skadad i samband med att att han omhändertogs.

– Mannen är i nu läget inte misstänkt för något brott men vi kommer att utreda händelsen vidare, säger Filip Annas, presstalesperson polisregion Syd.

En anmälan om grovt olaga hot mot grupp är upprättad. Polisen ska nu utreda om mannens agerande utgjort något brott, skriver polisen.

Polisen befinner sig fortfarande på plats och det finns än inga uppgifter när butiken kan öppna igen.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Malmö

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Brott