Burger King-chefens svar: ”Vi är mycket oroade”

Så agerar hamburgerjätten efter 200 sekunders granskning

Burger King vidtar omedelbara åtgärder efter 200 sekunders granskning av hamburgerkedjan.

Samtliga restauranger ska granskas inom tre veckor och all personal ska genomgå utbildning.

– Vi tar uppgifterna på mycket stort allvar, skriver Rune Sandvik, på Burger King Scandinavia.

Se 200 sekunder: Skräpmat

Efter Aftonbladets och Viafrees program 200 sekunders avslöjande om bristande hygien och matsäkerhetBurger King har hamburgerjätten nu kommit med ännu ett uttalande.

”Vi är mycket oroade av de uppgifter Aftonbladet har publicerat. Vi tar uppgifterna på stort allvar eftersom livsmedelssäkerhet, kvalitet och hygien alltid har högsta prioritet för oss. Vi kommer omedelbart vidta åtgärder för att förhindra, identifiera och korrigera de problem som finns” skriver företaget.

Undertecknad är Rune Sandvik som beskrivs som talesperson för Burger King Scandinavia och som också är vd för Burger King Sveriges så kallade ”masterfranchise” King Food.

Inom de närmaste tre veckorna ska samtliga restauranger granskas. Alla medarbetare ska få utbildning inom produkthantering och livsmedelssäkerhet. Dessutom ska chefer och franchisetagare utbildas (läs hela uttalandet nedan).

200 sekunder har fortsatt att söka Burger Kings chefer i Sverige för en intervju om ledningens ansvar för de brister som nu kommit fram.

PODD Så granskades Burger King

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Lindah C Mohlin från 200 sekunder om granskningen av Burger King.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

200 sekunder är Aftonbladets och Viafrees tv-program för snabba gräv. Robert Aschberg, Kristina Edblom och Lindah C Mohlin synar maktmissbruk, samtidsfenomen och enskilda fall som väcker känslor.

SÅ TIPSAR DU 200 SEKUNDER

Publisert:

LÄS VIDARE