Efter taxibilens vansinnesfärd – nu rasar Taxi Stockholm

I en Youtube-video syns en svart bil med Taxi Stockholms logotyp köra i vansinnesfart genom centrala Stockholm.

Men Taxi Stockholm tar kraftigt avstånd från videon och hävdar att det inte är någon riktig taxibil som syns på videon.

– Att köra street race är inget vi vill förknippas med. Det är olagligt och farligt, säger Natalia Santos, presstalesperson på Taxi Stockholm.

Hastighetsmätaren visar över 160 kilometer i timmen när taxibilen rusar fram längs trafikerade vägar, förbi rödljus och genom korsningar.

Videon laddades upp på Youtube för ungefär en vecka sedan och har visats nästan 150 000 gånger. I kommentarsfältet hyllas videon och kontot bakom.

Men hos Taxi Stockholm är tongångarna långt ifrån positiva. De hävdar att bilen i filmen inte tillhör deras företag och personen bakom videon varken är anställd eller registrerad ägare av en taxibil hos Taxi Stockholm.

– Vårt varumärke ska inte förknippas med någonting som vi inte har utfört, har Natalia Santos, presstalesperson på Taxi Stockholm, tidigare sagt till SVT.

En utbildningsfilm

När Aftonbladet kommer i kontakt med en av personerna som står bakom Youtube-kontot erkänner han att det inte handlar om någon riktig taxibil. Mannen jobbar som fotograf och hävdar att han anlitats av Taxi Stockholm för att producera en utbildningsfilm.

– Initialt skulle filmen vara något annat. Men bara för att bilen inte är en bil som används i deras verksamhet betyder det ju inte att dom inte var inblandade. Det här skulle vara en utbildningsvideo, men det blev inte riktigt som alla hade tänkt sig, säger mannen som vill vara anonym.

”Ändrade historien”

Mannens påstående är en fullständig lögn, menar Taxi Stockholm.

– Personen har tagit sig friheten att stripa bilen med vårt varumärke för att få fler tittare till sin kanal, skriver Nina Santos, presstalesperson i ett mejl till Aftonbladet.

– Att han tidigare hävdat att det är en taxibil och att han är en av våra förare och nu ändrar historien till att det skulle vara ett samarbete ser vi som ett försök till att få ännu mer reklam för sin kanal.

Taxi Stockholm har inte gjort någon polisanmälan av händelsen.

Publisert: