Greta: Jag tror att jag har haft corona

Greta Thunberg misstänker att hon haft coronaviruset.

"Det är mycket troligt att jag har haft det med tanke på de kombinerade symtomen och omständigheterna", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Greta Thunberg skriver på Instagram att hon misstänker att hon varit sjuk i covid-19. Därför har hon varit noga med att isolera sig sedan hon kom tillbaka från sin resa i Europa.

Hon skriver att hon och hennes pappa för tio dagar sedan började få symtom. Hon kände sig trött, hade frossa, ont i halsen och hosta. Hennes pappa hade precis samma symtom men värre och med feber.

”I Sverige kan man inte testa om man har haft covid-19 om man inte behöver akutsjukvård. Alla som känner sig sjuka ska stanna hemma och isolera sig. Därför har jag inte testats för covid-19 men det är extremt troligt att jag har haft det, med tanke på de kombinerade symtomen och omständigheterna.”, skriver hon.

”Vi har ett enormt ansvar”

Nu är Greta i princip frisk. Vidare vill hon poängtera att hon knappt kände sig sjuk och att det är just det som är farligt med viruset.

”De som har milda symtom vet inte att de har viruset och kan då föra det vidare till personer i riskgrupp. Vi som inte tillhör en riskgrupp har nu ett enormt ansvar, vi kan vara skillnaden mellan liv och många andras död.”

Greta Thunberg betonar även att det är viktigt att följa experter och myndigheters råd att stanna hemma för att minska spridningen av viruset:

”Glöm inte att ta hand om varandra och hjälpa de i nöd.”

PODD Corona - därför har pandemin utvecklats till ett informationskrig

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om hur rykten och falska påståenden vällt fram under krissituationen. Gäst är Henrik Sundbom.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE