Prins Harrys svar på klimatkritiken: ”Ingen är perfekt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Prins Harry och Meghan Markle har kallats hycklare för att de talar om klimatförändringar och samtidigt flyger privatjet.

Nu svarar prinsen på kritiken – och Meghan sägs ha anlitat en kriskonsult.

– Ingen är perfekt, säger prins Harry.

Det var bland annat parets fyra Europaresor på elva dagar i augusti, som uteslutande skett med en tolvsitsig privatjet, som fick britter att gå i taket.

”Hycklare. Ni förstör vår planet mer än några andra”, skrev en arg följare på Meghan Markles sociala medier enligt Daily Mail.

Harry och Meghan utger sig för att vara klimataktivister, och prinsen har bland annat sagt att han inte vill ha mer än två barn ”som världen ser ut i dag”, på grund av sin oro för klimatförändringar.

Meghan Markle har arbetat som gästredaktör för brittiska Vouges septembernummer med fokus på kvinnor som förändrar världen, som bland annat svenska klimataktivisten Greta Thunberg.

”Vi är alla ansvariga”

Och prins Harry har just lanserat ett ekoturism-projekt med fokus på miljövänligt resande. Det var vid lanseringen i Nederländerna som Harry med viss diplomati mötte kritiken:

– Ingen är perfekt, vi är alla ansvariga för vår egen påverkan, sa han.

Han sa också att resorna med privatjet ibland har varit ett måste för familjens säkerhet.

– Jag tillbringar 99 procent av mitt liv med att flyga reguljärt, men ibland måste jag ta beslutet att inte göra det, för att försäkra mig om min familjs säkerhet, sa han enligt modetidskriften Harpers Bazaar.

Hertigen och hertiginna av Sussex har bland annat flugit till Elton John, som är nära vän till kungafamiljen, för att festa ihop på franska Rivieran.

Trots att världsstjärnan betalade för att klimatkompensera Harry och Meghans besök fick paret kritik hela vägen från både politiker och kändisar.

Anlitat känd pr-byrå

– Jag tycker det här är överraskande för det stämmer inte överens med den offentliga bilden av dem. De utger sig för att vara så oroade för klimatet och miljön, sa Teresa Pearce, parlamentsledamot i Labourpartiet, när de brittiska tidningarna började gräva i resandet.

”Jösses. De här två miljökämparna är verkligen något utöver det vanliga. Bortom parodi”, skrev tv-programledaren Piers Morgan på Twitter.

Efter de negativa rubrikerna ska Meghan Markle ha anlitat pr-byrån Sunshine Sachs, som är känd i Hollywood för att ha representerat Michael Jackson och sexbrottsanklagade filmmogulen Harvey Weinstein. I brittiska tidningar kallas Sunshine Sachs ”en av de bästa i världen på krishantering”.

– Att anlita en Hollywoodbyrå som hanterar din pr som brittisk kunglighet är minst sagt oortodoxt, säger en källa till The Sun.


PODD: Experten: Så farliga är bränderna i Amazonas

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om de stora bränderna som rasar i Amazonas – och i flera andra regnskogar.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE