Kvinna död efter skottlossning

Polis utreder mord i Vällingby

Uppdaterad 2019-09-06 | Publicerad 2019-08-28

En kvinna fördes till sjukhus med ambulans efter en skottlossning i västra Stockholm under natten. Hennes liv gick inte att rädda.

Aftonbladets bilder från platsen visar att skott avlossats in i en lägenhet.

– Det var minst tre skott från ett automatvapen, säger ett vittne.

Polisen söker två maskerade gärningsmän som flydde i en mörk bil av kombimodell, enligt uppgift till Aftonbladet.

Larmet om skottlossning i Vällingby kom klockan 01.30, natten mot onsdag.

– Vi är där och arbetar på plats, det är allt jag kan säga, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, direkt efter händelsen.

”Jag vet hur en pistol låter”

Senare bekräftade polisen på sin hemsida att en person skadats och förts iväg med ambulans. Enligt uppgifter till Aftonbladet rörde det sig om en kvinna.

– Det är en konstaterad skottlossning, vi har hittat hylsor. Vi är där och genomför dörrknackning, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen.

På morgonen uppger polisen att kvinnan är död. Hennes anhöriga är underrättade. Polisen har inlett förundersökning om mord.

Under morgonen var delar av en innergård fortfarande avspärrad.

– Det var minst tre skott och de kom från ett automatvapen. Jag vet hur en pistol låter och det var det inte, säger ett vittne.

Skotthål genom fönsterruta

Ett annat vittne berättar om ett stort polispådrag.

– Jag hörde en person skrika. Det är fem polisbilar här och en helikopter har hörts i luften. Poliserna knackar dörr, säger ett annat vittne.

Polisen söker enligt uppgift till Aftonbladet två maskerade gärningsmän som setts fly i en mörk bil av kombimodell.

– Bilen åkte iväg jättefort. Jag hörde upp till tio skott, säger ett vittne.

På onsdagsmorgonen har polisen även spärrat av en parkering i närheten av brottsplatsen, rapporterar Aftonbladets fotograf Pontus Orre som är på platsen.

Aftonbladets bilder visar att skott avlossats utifrån och in mot en lägenhet. Minst två skott har gått in genom en fönsterruta och ett tredje skott har träffat fasaden.

Inlett teknisk undersökning

Under morgonen pågår även en teknisk undersökning.

– Den ska vara påbörjad. Som jag skriver på hemsidan har vi också gjort dörrknackning. Nu börjar patrullerna åka in och avrapportera, men det är fortfarande en pågående insats och vi har ingen mer information vi kan gå ut med just nu, säger Anna Westberg vid polisen.