Djurrättsaktivist får sex månaders fängelse

avTT

Foto: Naina Helén Jåma/TT
En djurrättsaktivist i 40-årsåldern döms till sex månaders fängelse. Arkivbild.

En man i 40-årsåldern döms till sex månaders fängelse för flera brott i samband med en manifestation mot en minkfarm i Västsverige, skriver Hallands Nyheter.

Under manifestationen i oktober 2017 skadade han en annan mans hörsel med högt megafonljud, för vilket tingsrätten dömer honom för misshandel.

Därtill förde mannen oväsen och skrek "djurplågare" i megafonen utanför farmägarens bostad, och gick även in på dennes uppfart. Därför döms han även för ofredande och hemfridsbrott.

Slutligen döms han för olaga hot efter att ha delat en bild på ett skelett med minkfarmarens namn och texten "fd minkfarmare" i sociala medier, vilket han i rätten avfärdar som ett skämt.

Åklagaren ansåg att det var en försvårande omständighet att brotten ingick i planerad och organiserad politisk aktivism, vilket tingsrätten höll med om.

Mannen, som betraktas som en ledande figur inom den radikala svenska djurrättsrörelsen, ska även betala skadestånd till fyra personer – den största summan, 22 000 kronor, till farmägaren.

Läs också:

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott