Uppsala

Ansökningstiden till Uppsalas förskolor blir kortare

Av: 

Magnus Jansson Klarin

Nu ska föräldrar snabbare få besked om förskoleplats.
Nu ska föräldrar snabbare få besked om förskoleplats.

NYHETER

Från och med den 1 augusti ändras antagningsreglerna. Nu ska det gå snabbare att få en plats för sitt barn på förskola.

– Det här är en del i vårt arbete med att förbättra antagningsprocessen till förskolan, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

På lördag träder de nya reglerna i kraft vilket kommer att korta handläggningstiden från fyra till tre veckor för den som har sökt plats på förskola för sitt barn.

– En kortare handläggningstid gör att föräldrar fortare kan få en förskoleplats åt sitt barn samtidigt som förskolor snabbare får sina lediga platser fyllda, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Gäller både kommunala och fristående förskolor

De förändrade antagningsreglerna gäller för alla kommunala och fristående förskolor i Uppsala som ingår i kommunens gemensamma antagning. Undantaget är dock för de som vill börja i förskolan i augusti, då kommer handläggningstiden fortsatt vara fyra månader.

En annan förändring är att Uppsala kommun kommer att minska antalet handläggningar från två till en gång i månaden, med undantag för april månad.

– Med körningar en gång i månaden kommer vi kunna effektivisera arbetet och öka servicen på handläggning och öka kvaliteten, säger Caroline Sedin, chef för enheten antagning förskola och skola.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Misstänks ha tvättat pengar för mångmiljonbelopp

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Förskolebarn

Barn & unga