Ansökningstiden till Uppsalas förskolor blir kortare

Nu ska föräldrar snabbare få besked om förskoleplats.
Nu ska föräldrar snabbare få besked om förskoleplats.

Från och med den 1 augusti ändras antagningsreglerna. Nu ska det gå snabbare att få en plats för sitt barn på förskola.

– Det här är en del i vårt arbete med att förbättra antagningsprocessen till förskolan, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

På lördag träder de nya reglerna i kraft vilket kommer att korta handläggningstiden från fyra till tre veckor för den som har sökt plats på förskola för sitt barn.

– En kortare handläggningstid gör att föräldrar fortare kan få en förskoleplats åt sitt barn samtidigt som förskolor snabbare får sina lediga platser fyllda, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.
Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Gäller både kommunala och fristående förskolor

De förändrade antagningsreglerna gäller för alla kommunala och fristående förskolor i Uppsala som ingår i kommunens gemensamma antagning. Undantaget är dock för de som vill börja i förskolan i augusti, då kommer handläggningstiden fortsatt vara fyra månader.

En annan förändring är att Uppsala kommun kommer att minska antalet handläggningar från två till en gång i månaden, med undantag för april månad.

– Med körningar en gång i månaden kommer vi kunna effektivisera arbetet och öka servicen på handläggning och öka kvaliteten, säger Caroline Sedin, chef för enheten antagning förskola och skola.

Publisert:

LÄS VIDARE