Polisen bröt upp ravefest på Ekerö

Publicerad:
Uppdaterad:

Vid 23-tiden igår började boende i västra Stockholm höra av sig till polisen om hög musik från Kärsön i Ekerö kommun.

När polis åker till platsen kommer man till en ravefest.

– Uppskattningen är att det var mellan 500-700 personer, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Eftersom det i coronatider är förbjudet med offentliga tillställningar på över 50 personer bryter ravefesten mot ordningslagen.

– Polisen på plats försökte förmå att minska deltagarna och det hörsammades inte och då beslutades att den skulle upplösas. Men allting sköttes utan några ordningsstörningar, säger Carina Andersson, vakthavande befäl på polisen i Stockholm.

Enligt Carina Andersson hade polisen inga andra problem med ravefesten förutom att det var hög musik och för många deltagare.

Polisen utreder ravefesten som brott mot ordningslagen och i det här fallet rör det sig troligtvis om ett bötesbrott, enligt Carina Andersson.

– Det är arrangören som är skyldig om man lyckas identifiera någon.

Efter att festen upplöstes lämnade deltagarna platsen, men det blev det ont om bussar.

– Vi hade kontakt med SL, men det är svårt med så kort varsel och mycket folk, säger Carina Skagerlind.

Senare på natten kallades polisen till en annan ravefest, vid Kaknästornet. Där deltog flera personer som anslutit från Kärsön.

– Den var i mindre omfattning och där behövde inte vi ta beslut om att upplösa festen. Det löste de väldigt bra ändå, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN