Dödsiffran stiger efter bombdåd i Syrien

Av:  TT-AFP-Reuters

Minst 14 personer dödades och 33 skadades när en bilbomb exploderade i norra Syrien på lördagen, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.
Minst 14 personer dödades och 33 skadades när en bilbomb exploderade i norra Syrien på lördagen, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.

Minst 19 personer dödades och 33 skadades när en bilbomb exploderade i norra Syrien på lördagen. Det uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar konflikten från Storbritannien.

Bomben utlöstes vid en buss- och taxistation i staden al-Bab, som ligger nära den syrisk-turkiska gränsen och som kontrolleras av Turkiet.

Av de 19 dödsoffren uppges 13 vara civila. Men dödstalet kan stiga eftersom läget är allvarligt för flera av de skadade. Även den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia rapporterar om dådet och uppger att 10 personer dödats.

Ingen grupp har ännu tagit på sig dådet, men det turkiska försvarsdepartementet säger att den kurdiska YPG-milisen ligger bakom. "Inhumana och ociviliserade PKK/YPG-terrorister fortsätter att sikta in sig på oskyldiga civila. De använder samma metoder som Daesh," skriver departementet, som använder den arabiska beteckningen för terrorrörelsen IS, på Twitter.

Turkiet vill likställa YPG-milisen, som utgör en huvuddel av de kurdiskledda SDF-styrkorna, med den terrorstämplade kurdiska gerillan PKK.

Efter militära operationer sedan 2016 kontrollerar Turkiet och syriska rebellgrupper allierade med landet stora delar av området nära den turkiska gränsen, inklusive al-Bab.

Publisert:

LÄS VIDARE