Senaste nytt om viruset med Nyhetskollens coronaspecial

Så beställer du Aftonbladets nyhetsbrev

Missa inga viktiga nyheter – Aftonbladet väljer ut guldkornen och skickar ett nyhetsbrev till dig varje morgon.

– Vi vill hjälpa våra läsare att hålla sig uppdaterade och få en snabb överblick över vad som händer, säger redaktionschef Michael Poromaa.

På länken här anmäler du dig till nyhetsbrevet.

Har du frågor om Nyhetskollen – kan du ställa dem här.
Kommande dagar kommer vi ha extra koll på coronaviruset för att ge dig de senaste nyheterna och bästa fördjupningen kring viruset.

 • Amanda Hällsten

  Europa har nu passerat mer än två miljoner coronadödsfall, rapporterar AFP med hänvisning till WHO.

 • Amanda Hällsten

  Katedralen Washington National Cathedral i USA:s huvudstad ringde sina klockor 1 000 gånger på måndagen. Varje klockslag representerade 1 000 liv som förlorats till covid-19 i USA.

  – I dag har vi nått en tragisk milstolpe i vårt land. En miljon människor har avlidit som en följd av covid-19, sade katedralens domprost Randolph Marshall Hollerith innan klockorna slutade ringa.

  USA har de senaste veckorna sett en uppgång i antalet nya smittofall. Antalet döda med koppling till pandemin har dock sjunkit de senaste månaderna.

  Katedralens klockor har tidigare ringt när olika symboliska milstolpar nåtts under pandemin, bland annat i september 2020 när landet nådde 200 000 dödsfall. (TT)

 • Carl Ageman

  5 280 nya fall av covid-19 har rapporterats  från Kina. Det är det högsta dagliga antalet smittade sen pandemin började, uppger AFP. Elva städer har satts i ”lockdown” vilket innebär att 30 miljoner människor isoleras. Värst drabbad är provinsen Jilin, i nordöstra Kina.

  Även Shanghai har spärrat av vissa områden av staden i ett led av landets nolltolerans mot spridningen av covid-19.

 • Nivette Dawod

  Världshälsoorganisationen (WHO) fasar för att kriget i Ukraina kan förvärra den pågående coronapandemin i landet, rapporterar CNN.

  Även om antalet fall i landet är lägre jämfört med veckan innan finns det fortfarande en risk för att människor kan drabbas av svår covid-19 och avlida med sjukdomen, eftersom vaccinationstalen är låga i Ukraina.

  Dessutom har över två miljoner människor flytt till grannländer där vaccinationstäckningen också är låg.

  Andelen vaccinerade i Ukraina ligger omkring 34 procent. I grannlandet Moldavien, som tagit emot över 100 000 ukrainare, är andelen vaccinerade omkring 29 procent. Både talen kommer från Our World in Data.

  – Tyvärr tar det här viruset de chanser det kan för att fortsätta sprida sig, sa Maria Van Kerkhove, WHO:s tekniska chef för covid-19-frågor, vid en pressträff i onsdags, enligt CNN.

 • Adam Westin

  Denna vecka är den nationella vaccinationsveckan. Regeringen, SKR, Folkhälsomyndigheten och fler aktörer kommer försöka nå ut med budskap om nyttan med vaccination, främst till de cirka en miljon människor som inte tagit sin första dos.

  Socialminister Lena Hallengren kommer exempelvis att besöka Blekinge integrations- och utbildningscenter klockan 9.30 nu på förmiddagen.

  Läs mer här.

Aftonbladet publicerar varje dag hundratals artiklar.

Vi har skapat nyhetsbrevet för alla som vill snabbt bli uppdaterade under stressade morgnar. Medan du dricker morgonkaffet kan du få en överblick över vad som skapar rubrikerna på Sveriges största nyhetssajt och vad folk talar om.

Våra reportrar och redaktörer samlar de största och viktigaste händelserna – såväl stora nyhetshändelser som glada historier som vi vill uppmärksamma dig på!

– Det blir en hjälp för att följa med i nyhetsflödet. De som prenumererar på nyhetsbrevet kommer att vara uppdaterade på det som händer och de stora samtalsämnena, säger Michael Poromaa.

Varje morgon kl 06.00 levererar Nyhetskollen nattens och det gångna dygnets händelser, ett nytt avsnitt av vår dagliga nyhetspodd Daily samt våra populära webbfrågor där ni läsare fått tycka till.

Nyhetsbrevet kommer varje dag, hela veckan.

Anmäl dig till Nyhetskollen och få senaste nytt! Allt du behöver är ett kostnadsfritt Aftonbladet-konto. Om du inte redan har ett skapar du ett i samband med att du anmäler dig. Kom ihåg att verifiera ditt konto i bekräftelsemejlet du får.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN