Åklagaren släpper misstänkt för knivattacken

avMagnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Åklagaren väljer att släppa den misstänkta knivmannen.
Foto: Polisen
Åklagaren väljer att släppa den misstänkta knivmannen.

Den man som misstänks ha knivhuggift två personer i ryggen i samband med ett bråk på Burger King den 8 februari har släppts.

Mannen, som anhölls i sin utevaro, överlämnade sig själv till polisen på onsdagen. Men nu väljer alltså åklagaren att släppa honom på fri fot.

Tre personer har kunnat gripas efter den omtalade knivattacken som inträffade på Burger King vid 23-tiden den 8 februari. Nu är samtliga tre misstänkta på fri fot.

Den tredje och sista mannen valde att överlämna sig själv till polisen i onsdags eftermiddag, då han kom in till receptionen i polishuset tillsammans med sin advokat.

– Han är gripen, förhörd och sitter nu anhållen i väntan på att åklagaren förhoppningsvis ska begära honom häktad, berättade Stefan Hamnstedt, kriminalinspektör vid polisen i Uppsala, till Aftonbladet efter att mannen hade blivit gripen.

”Ansåg det inte proportionerligt att han skulle kvarhållas”

Men nu är mannen, som ska vara den som höll i kniven, släppt efter beslut av åklagare.

– Det stämmer, han släpptes klockan 14.08. Utredningen i det här fallet har pågått ett tag nu, och jag ansåg det inte proportionerligt att han skulle kvarhållas, säger Kristoffer Sahlin, kammaråklagare vid Åklagarmyndigheten, som var den som tog beslutet om att släppa mannen.

Har han erkänt?
– Han har erkänt att han var på platsen, men han förnekar brott.

Brottsrubriceringen på grov misshandel, som det tidigare har rapporterats om, kvarstår efter att polisen hållit flera förhör.

– Rubriceringen är densamma som tidigare, alltså grov misshandel och attack med tillhygge. Det är alltid en bedömningsfråga kring uppsåt, och skadebilden, fortsätter Kristoffer Sahlin.

Är mannen fortfarande misstänkt?
– Han är misstänkt, ja.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM