Hunden Tage stals – här återförenas han med matte

Efter 18 jobbiga timmar slog polisen till vid en bostad i utkanten av Karlstad kommun. Där hittades den stulna hunden Tage Danielsson och en hjärtevärmande återförening väntade.

– Det var helt obeskrivligt, säger matte Emelie Rose Danielsson.

Emelie Rose Danielsson, 35, skulle bara in i en butik i centrala Karlstad för ett snabbt ärende på måndagskvällen. Hon band blandrashunden Tage Danielsson utanför men när hon kom ut några minuter senare var han borta, rapporterar NWT.

– Jag skulle bara in och ut och tänkte att det inte var något problem. Jag tänkte först att det var ett skämt, säger Emelie Rose Danielsson till Aftonbladet.

Blandrashunden Tage Danielsson.
Blandrashunden Tage Danielsson.

Allmänheten engagerades

Men det var inte alls på skoj. Hunden var borta och ingen i närheten hade sett något. Emelie kontaktade polisen och gjorde en efterlysning på Facebook. Där haglade tipsen in.

– Det är så otroligt många människor som har delat och tipsat. Sakta men säkert har vi kunnat lägga ett pussel. Jag var ute hela natten, det gick inte att sova, säger Emelie.

Dagen efter hade de koll på två olika adresser och polisen var behjälplig. Strax innan lunch på tisdagen slog de till vid en bostad och hittade Tage välbehållen. På en parkering en bit bort väntade Emelie in sin vän. Återföreningen fångades på film.

– Jag är så sjukt tacksam för all respons. Det är helt otroligt, många har varit bestörta. Det är nog många djurägare som kan relatera till min panik, säger Emelie.

Man och kvinna misstänkta

Polisen berättar för NWT att den unga kvinnan och äldre mannen som befann sig i bostaden med Tage är kända sedan tidigare.

– De är misstänkta för stöld av hund. Vad de sagt vill jag inte gå in på så här tidigt i utredningen, säger polisens utredare Pernilla Palm till tidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE